#desescalada #fase 1

15 maig 2020

Celebrem el Dia Internacional dels Museus! al MNAT

Finestres obertes en línia (DIM 2020)

Del 16 al 18 de maig de 2020

10:45-00:00h

El DIM 2020 és més digital que mai i per això et portem el museu a casa.

En particular us explicarem un aspecte concret del nostre museu. A través d’una píndola audiovisual a càrrec de la directora, Mònica Borrell, descobrireu l’exposició TARRACO/MNAT en clau de gènere.

Obrirem finestres dissabte 16 de maig a les 10.45 h al canal de Youtube de patrimoni.gencat. 

Visita virtual a la Necròpolis Paleocristiana

18 de maig de 2020

17:00-17:30h

Endinsa’t a la Necròpolis Paleocristiana des de casa! Seguiu-nos a una visita virtual guiada en directe, a través del canal Youtube de patrimoni.gencat, a càrrec de l’arqueòloga Ester Ramón, tècnica del MNAT. 

La visita virtuals s’oferirà en Llengua de Signes Catalana (LSC) a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

Repte #DIMChallenge 2020

Del 16 al 18 de maig de 2020

Són molts els museus d’arreu del món que han impulsat reptes per tal que la ciutadania, des de casa, interactuï de manera lúdica amb els museus i les seves col·leccions.El DIM 2020 us proposa aquest repte consistent en la recreació d’una obra d’art dels fons digitals dels museus catalans i del portal web Visitmuseum.
Participar-hi és ben senzill: 
 1. recrea des de casa teva una peça del patrimoni cultural i artístic dels museus catalans, si pot ser, inspirada en el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.
2. selecciona qualsevol de les peces dels museus catalans que trobarà al portal web Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans o a les pàgines webs dels museus.
3. posa’t a la pell dels protagonistes o bé fes servir el que tinguis a casa per recrear els quadres, les escultures, les peces de les seves col·leccions.
4. puja a Instagram una imatge que inclogui l’obra original i la teva interpretació
5. comparteix el resultat al teu perfil d’Instagram amb les etiquetes #DIMchallenge i #DIM2020.
Les cinc imatges que tinguin més “m’agrada” guanyaran una visita guiada personalitzada al museu al qual faci referència la imatge. Hi pots participar des de dilluns 11 de maig a les 9 hores fins al 18 de maig a les 23.59 h. 

No us obllideu de compartir-ho a les xarxes amb les etiquetes #DIMChallenge, #DIM2020 i etiqueteu-nos a Instagram, Facebook i Twitter a @mnattgn

Les entitats veïnals i l’Ajuntament d’Amposta acorden suspendre les festes dels barris

Les entitats veïnals i l’Ajuntament d’Amposta, després d’una reunió mantinguda telemàticament dijous 14 de maig a la tarda, acorden suspendre les festes dels barris aquest 2020 per la incertesa de la situació generada per la pandèmia de la covid19. Les entitats veïnals ha proposat que els recursos econòmics que l’Ajuntament destinava a cada festa de barri es destini ara ajuts socials de suport a la crisi del coronavirus.

13 maig 2020

La Festa de la Germandat

a Vandellòs del 15 al 17 de maig de manera virtual

Els actes tindran lloc als balcons i es podran seguir per les xarxes socials i per la Televisió de Vandellòs, a causa de la situació dalarma sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus

Per mantenir viva la Festa de la Germandat de Vandellòs i animar la ciutadania en aquests temps difícils, més d’una desena d’entitats del poble han organitzat per als dies 15, 16 i 17 de maig un programa d’actes adaptat a les mesures de protecció establertes per l’alerta sanitària vigent, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El programa començarà el divendres 15 de maig a les 15.30 h, amb la salutació virtual del regidor de Festes, Diego García; i de la presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Rosa Saladié, en representació de totes les entitats participants, que emetrà la Televisió de Vandellòs. A continuació, després de la tirada de traques de la Colla de Diables de Vandellòs que donarà inici a la festa, a la Plaça Drs. Gil-Vernet i al carrer Onze de Setembre, i fins al diumenge 17 de maig, abans de la tirada de traques de final de festa, s’hi oferiran més de vint activitats variades, pensades perquè tots els veïns i veïnes puguin gaudir de la festa a casa seva.

Aquesta és una festa tan arrelada, tan pròpia de Vandellòs, que la Covid-19 no ha aconseguit acabar amb la seva essència. És cert que no podrem celebrar-la de la manera que ens hagués agradat a tots i a totes, al carrer. Però, al menys, podrem mantenir vives algunes de les tradicions, com són la tirada de coets, les sardanes, les cucanyes… i gaudir de diverses activitats”, ha argumentat el regidor de Festes, Diego García.

Algunes de les propostes podran viure-les els veïns i veïnes als seus balcons i terrasses, gràcies a la megafonia que l’Ajuntament té repartida pel poble. Aquests altaveus faran possible que, com cada any, hi hagi sardanes, música infantil, ball de nit i disco mòbil. Des dels seus balcons i des del camp de futbol també, la Colla de Diables de Vandellòs farà la seva tirada de carretilles.

La Televisió de Vandellòs (TVV) actuarà, igualment, com a impulsora de la festa. Durant aquests dies, emetrà algunes de les activitats organitzades per les entitats (la cuina de la joventut del poble, cucanyes, la ballada de Capgrossos, l’audició dels alumnes de l’Escola de Música), així com un reportatge sobre la festa d’anys anteriors i un parell d’espectacles que va acollir Vandellòs fa uns anys (el concert de Pep Gimeno, el “Botifarra” amb les bandes de música de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i de l’Ametlla de Mar; i l’espectacle còmic del Quico el Célio). La TVV també emetrà un sorteig de les tradicionals coques de crema la Germandat, que també es podrà veure a través del Facebook del CCERV.

Les xarxes socials, precisament, també tindran un paper protagonista en la Festa de la Germandat d’enguany. A través de l’Instagram @associaciojovesvandellos es podrà seguir l’audició de les artistes locals Patricia Benaiges i Júlia Bobb; i a través del YouTube de la parròquia, la Missa.

En el marc de la festa, a més, diverses entitats locals han organitzat una sèrie de concursos a les seves xarxes socials: l’ADF, el concurs de preguntes “Coneixements del terme”; el Centre d’Estudis de la Vall, el “1r concurs històric i cultural: Què en saps del teu poble?; el Club de Futbol Sala Vandellòs, la Penya Blanc i Blava de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la Penya Vandebarça, el “Torneig online Festa Germandat FIFA 20”; la Cooperativa de Vandellòs, el concurs de fotografia “Natura post confinament”; els Diables de Vandellòs, un concurs de dibuix dels 15 anys de Lo Boc; i la delegació de Vandellòs de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, un concurs de dibuix solidari per a nens i nenes de 3 a 12 anys amb la temàtica del coronavirus.

En la pàgina web de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (www.vandellos-hospitalet.cat) es pot consultar el programa d’actes.

12 de maig 2020

l’Ampolla, una destinació turística “Covid19 – Safe”

• L’Ampolla posa en marxa un pla de prevenció per a ciutadans, turistes i establiments per transformar tot el municipi en una destinació segura contra la Covid-19.

L’Ajuntament de l’Ampolla i l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, a través de ValueGenSys, empresa consultora hotelera, han treballat per transformar tot el municipi de l’Ampolla en una destinació turística “Covid19-Safe”, perquè els visitants i els turistes puguin anar-hi amb seguretat sanitària i total tranquil·litat.

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, encara vigent, a l’Ajuntament de l’Ampolla i a les empreses del municipi els hi va aparèixer la preocupació sobre què passaria aquest any amb el turisme, un dels principals motors econòmics de la població. Amb l’empitjorament de la pandèmia a nivell global, des del consistori i també des del teixit empresarial es va arribar a la conclusió que era necessari transformar tot el municipi en una destinació turística segura contra la Covid-19, amb l’objectiu de garantir tant als ciutadans com als turistes una alta seguretat sanitària.

A partir de la detecció d’aquesta necessitat, s’ha treballat en la creació d’un pla de prevenció adreçat a la ciutadania de l’Ampolla, als visitants, als turistes i també als establiments de la població.

D’una banda, per als ciutadans, ciutadanes, turistes i visitants s’ofereix la realització d’un ampli curs online de prevenció del contagi de la Covid-19, a través del qual se’ls hi explica de forma senzilla què és el coronavirus SARS-CoV-2, com es combat, com se l’ha de controlar, com han de protegir-se i com han de protegir als altres.

A tots els visitants i turistes se’ls informarà sobre les mesures de protecció que han d’adoptar i se’ls recomanarà la realització del curs just a la seva arribada al municipi o quan estiguin realitzant, prèviament des de la seva residència habitual, la reserva d’allotjament.

D’altra banda, per als establiments s’ha posat en marxa un segon curs en línia sobre com es creen i s’implanten plans de prevenció contra la Covid-19 a empreses i espais públics. Un cop que els propietaris dels negocis de l’Ampolla hagin realitzat aquest curs, es dissenyarà un pla personalitzat per a cada establiment per controlar tots els potencials perills de contagi.

Una vegada que aquest pla estigui finalitzat, professionals de la prevenció l’avaluaran i, si aquest compleix amb les mesures necessàries, l’establiment obtindrà un certificat que acrediti que és un lloc “Covid19-Safe”.

Els cursos, finançats per l’Ajuntament de l’Ampolla i amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, són de lliure accés i gratuïts tant per a la ciutadania, com per a turistes i establiments, i es podran consultar a la pàgina web
https://www.ampolla.cat/covid-safe.

Mercat ambulant extraordinari a la plaça del Mercat

Els productes frescos tornen a la plaça Cecília Carvalho i els carrers paral·lels a la plaça Constitució

Amb l’entrada amb la Fase 1 del Pla de Desescalada i davant la possibilitat de celebrar mercats ambulants a l’aire lliure amb un 25% de l’ocupació, l’Ajuntament d’Amposta ha decidit crear el MercaCovid, un mercat ambulant extraordinari, amb diferents parades de productes diversos, que es repartiran entre a la plaça del Mercat, a la plaça Constitució i a la plaça Cecília Carvalho per tal de garantir totes les mesures de seguretat i prevenció.

Entre la plaça Cecília Carvallho i els carrers paral·lels a la plaça Constitució i s’instal·len les parades de productes frescos, mentre que a la plaça del Mercat s’ubiquen les d’altres sectors com la roba o el parament de la llarg.

La regidora de Comerç i Mercat Municipal destaca que no es tracta del mercat dels dimarts, sinó que es tracta d’una “autorització extraordinària de venda ambulant”. Aquest dimarts 12 de maig és el primer dia en què s’ha instal·lat

L'Ajuntament de Santa Magdalena autoritza l'ampliació de terrasses a bars, restaurants i cafeteries

L’alcalde de Santa Magdalena, Sergio Bou, informa que l’Ajuntament de la localitat ha autoritzat bars, restaurants i cafeteries de la localitat a ampliar les seues terrasses, amb l’objectiu que en aquesta Fase 1 puguen ocupar un major espai i millorar la rendibilitat dels seus negocis, donades les restriccions d’aquesta fase.

Considerem que, ja que poden obrir únicament les terrasses, i mentre l’ocupació de la via pública no supose cap obstacle per a la lliure circulació, aquesta mesura pot contribuir a la millora de la rendibilitat dels seus establiments, malgrat les restriccions en les quals ens trobem”, explica Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena.

I és que, des de l’Ajuntament “tractem de col·laborar, en la mesura de les nostres possibilitats, amb els diferents negocis, que estan travessant una difícil situació a causa de la pandèmia Covid-19”, afig Bou