Bellprat

Bellprat

Things to do - general

El municipi de Bellprat ( 33.95 km2 ) es troba al Sud-Oest de la comarca de l’Anoia. Limita al NE amb Sant Marí tde Tous, al SE amb Santa Maria de Miralles, Santa Coloma de Queralt ( Conca de Barberà ) al NW, les Piles de Gaià a l’Oest i Pontils al SW.

El centre històric és el Castell de Queralt, i el cap del municipi és el petit poble de Bellprat, format a partir del segle XVI a la vall de la riera.

Comarca L'Anoia
AyuntamientoCasa Consistorial
Teléfono Ayuntamiento977 881 240
Web Ayuntamientowww.bellprat.cat
Web Turismohttp://www.bellprat.cat/turisme-i-lleure

Patrimonio Cultural

Castell de Queralt

Aquesta fortificació apareix documentada des de l'any 960, tot i que la seva existència es remunta com a mínim al segle anterior.

De fet, l'any 976 el comte Borrell va vendre a Guitart, vescomte de Barcelona, el Ccastell de Queralt, tot declarant que el tenia per aprisió que havia efetuar el seu avi Guifré, difunt, o el seu pare Sunyer, pel prei de 200 pesos d'argent.

A final del segle XII  i inicis del XIII, la branca principal de la família Queralt va patir greus dificultats econòmiques, que la van portar a vendre el castell a la branca secundària de la nissaga, que ja s'instal·la a Santa Coloma.

De mica a mica i a partir de la baixa Edat Mitjana la fortalessa es va abandonant progressivament.

Avui en dia tot el recinte es troba molt malmès, però encara és evident gran part del perímetre emmurallat, així com murs sencers de la zona residencial, testimonis d'una cisterna i zones destinades a estables, corrals i pallisses.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.