Carme

Carme

Things to do - general

Carme és un municipi de la comarca de l’Anoia, situat a la província de Barcelona, concretament, el poble es troba al bell mig d’una vall, que està compost per una banda per la serra d’Orpinell (751 m) i per l’altre per la de Collbàs (544 m). El poble es troba ancorat al fons de la vall, enmig de bosc i subtilment apartat de les grans poblacions

Comarca L'Anoia
AyuntamientoAvinguda de Catalunya, 2
Teléfono Ayuntamiento93 808 00 51
Web Ayuntamientowww.carme.cat

P. Arquitectónico

Església parroquial de Sant Martí.


Citada des de el període medieval, l’edifici s’aixecava a un altre lloc. L’actual edifici es del segle XVIII, fou consagrat a l’any 1748. Es parròquia independent des de l’any 1779. Es d’una única nau amb capelles laterals. D’estructura molt austera, té un bonic campanar de planta octogonal.

Santuari de Coll Bas


L’actual santuari Marià es de l’any 1793, tot hi que ja es cita el segle XIII. Inicialment va dependre de Santa Maria de Claramunt i des de 1779 es sufregani de Carme. A l’interior es venera la Mare de Deu de Coll Bas, una imatge de la Verge dreta que el Nen al braç esquerra, mentre sosté un bolet amb el dret, sembla que aquest element es va afegir, ja que l’original sostenia un fòssil.
Es tradicional la celebració de l’Aplec de Dilluns de Pasqua, antigament si dansava el Vall dels Càntirs, per invocar la pluja.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.