Copons

Copons

Things to do - general

El municipi de Copons està situat al nord-oest de la ciutat d’Igualada, capital de la comarca de l’Anoia.

El seu terme compte amb una extensió de 18,7 km2 i limita al nord amb els termes de Veciana i Rubió, tot i que amb aquest darrer municipi també hi limita a l’est. Al sud limita amb el terme de Jorba i a l’oest amb el municipi de Sant Guim de Freixenet, ja de la Segarra. Es troba al peu de les serres de Rubió (681m) i dels Vinyals (661m), drenades per la riera Gran i la riera de Sant Pere que formen l’aiguabarreig al sud del nucli urbà.

El terme comprèn la vila de Copons (cap de municipi) i les caseries de Sant Pere de Copons o Comalats, al nord-est del terme, i Viladases, a la banda de ponent.

Comarca L'Anoia
AyuntamientoCarrer d’Angel Guimerà, 8
Teléfono Ayuntamiento93 809 00 00
Web Ayuntamientowww.copons.cat

Patrimonio Natural

Copons està delimitat per les dues rieres principals de la capçalera del Riu Ano ia, les quals conflueixen al final del nucli de la població. Les seves lleres destaquen per la gran bellesa i l’encant natural.

Al seu pas pel municipi s’hi troben quatre gorgs singulars. Són petites basses situades sota salts d’aigua,alguns d’ells de fins a set metres d’alçada, on l’aigua hi corre més lentament. Es situen en zones boscoses, ombrívoles, amb cert aire enigmàtic i místic, envoltades d’arbres de ribera com xops, verns o salzes.

Riera Gran El Gorg de Nafre El Gorg Salat
Riera de Sant Pere El Gorg del Mig El Gorg de Cal Vilella

Copons es localitza en una zona privilegiada envoltada de natura i de camps de conreu. El nucli es troba enclotat en una vall rodejada per muntanyes que ofereixen unes vistes espectaculars de tot el municipi, on s’hi amaguen arbres singulars i racons insòlits,  ideals per descobrir i passar un bon dia a la natura.

Pi del Quildo  El Morinyol
Alzina del Guix Balç de les Forques
Pi de Cal Cardenyes Cova del Llop

Copons té un nexe històric amb l’aigua, element clau pel desenvolupament demogràfic i econòmic del municipi, que ha fet sorgir diverses fonts naturals al llarg del terme.

Les fonts formen part de la història del poble i constitueixen un conjunt d’alt valor històric, natural, social i cultural. Antigament eren freqüentades pels pagesos, traginers, bestiar, etc; esdevenint veritables testimonis de les èpoques més fosques però també, de les més esplendoroses del municipi.

Actualment degut a les fortes sequeres, l’abandonament i el la seva caiguda en desús; ha provocat l’assecament i la pèrdua d’algunes d’elles. Tot i així, encara es troben diverses fonts en bon estat que conviden a ser visitades.

Font de Cal Carreras Font de Viladases Font del Cerill
Font de la Bonamossa Font del Freixe Font del Junqueret
Font de La Canal Font del Mesquer Font de la Boixeda
Font de La Vila Font de Cal Vilella Font del Lloretó
Font de Sant Joan Font del Mas Arnau Font de les Fontanelles

 

 

P. Arquitectónico

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.