El Bruc

El Bruc

Things to do - general

Al peu de la muntanya de Montserrat i a tan sols 40 quilòmetres de Barcelona, trobem el municipi del Bruc. El terme municipal comprèn 47 km2, essent un dels nuclis més extensos de la comarca de l’Anoia.

Formen els límits de llevant els pics montserratins de les Agulles, els Frares Encantats, els Ecos i el Tambor, que sobrepassen alguns els 1.000m i culminen a la Miranda de Sant Jeroni amb 1.236m. L’abundància de l’arbust Erica arborea (bruc) es troba en l’arrel etimològica de la població.

Gran part del municipi és cobert per terreny forestal, amb boscos de pins, roures i alzines, però hi ha també avellaners i ametllers.

El municipi del Bruc està repartit en cinc sectors: el Bruc, Sant Pau de la Guàrdia i les urbanitzacions Montserrat Parc, el Bruc Residencial i Mas Grau.

El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és un dels principals pols d’atracció paisagístics. El nomenament de la zona de Montserrat com a Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central i l’accés al parc a través de Can Maçana ha permès revitalitzar el poble. Aquest distintiu de prestigi i excel·lència ajuda, en part, a posar en valor el patrimoni propi cultural i històric del Bruc.

Comarca L'Anoia
Ayuntamiento Bruc del Mig, 55
Teléfono Ayuntamiento93 771 00 06
Web Ayuntamientowww.bruc.cat
Web Turismohttp://www.elbructurisme.cat/

Patrimonio Cultural

El Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc agrupa un bon nombre de col·leccions entre les que destaca la de les Batalles del Bruc i la d’Escalada Montserratina.

Breu història del Museu

La idea de l’actual Museu va néixer a partir dels elements heretats de l’antic “Museu de Geologia, Paleontologia i Prehistòria del Bruc” (1976-2007) que ocupava un petit espai a l’antic edifici de l’Ajuntament, al Bruc del Mig 23. L’actual ubicació, a  Can Casas, es va inaugurar a l’abril del 2007, amb una exposició a la sala d’actes de l’Ajuntament. Al mes següent tot el material disponible es va traslladar al segon pis de l’edifici, obrint-lo a les visites. Amb els anys, les col·leccions s’han anat ampliant amb tot tipus d’aportacions, des de materials cedits per alguns veïns, entitats públiques i privades i principalment pel Patronat de la Muntanya de Montserrat. El Museu és un producte del projecte turístic “Portals de Montserrat” creat pel Patronat, el Parc Natural, l’Abadia de Montserrat, els Amics del Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc i el propi Ajuntament del Bruc.

P. Arquitectónico

Can Casas - Ajuntament del Bruc

Casa senyorial de planta rectangular formada per l’edifici principal i un cos adossat d’una sola planta cobert per un terrat.

L’absis de Santa Maria

De la primitiva església romànica resta l’absis i el campanar. L’absis avui dia té la funció de capella lateral. El conjunt romànic, absis i campanar, data del segle XI.

Les pintures romànico-gòtiques de Santa Maria

El 1958, arran de la descoberta de l’absis romànic, aparegueren en el seu mur interior, sota una capa de calç, unes inesperades pintures, que si bé van ser realitzades damunt d’un absis romànic, poden ser datades pels voltants del 1300.

Timbaler del Bruc

Capella de Sant Miquel de Vilaclara

La capella de Sant Miquel de Vilaclara és una construcció romànica que va quedar totalment inscrita dins del mas Guixà.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.