Pujalt

Pujalt

Things to do - general

El terme de Pujalt és el que està situat a ponent, al límit de la comarca de l’Anoia amb la Segarra. Amb un superfície de 31,72 Km2, la seva població, de 200 habitants, es reparteix entre els petits nuclis de Pujalt, Conill, la Guàrdia Pilosa, l’Astor i Vilamajor i disseminats

Comarca L'Anoia
AyuntamientoSant Andreu, 5
Teléfono Ayuntamiento93-868.12.88
Web Ayuntamientohttp://pujalt.diba.es/

Patrimonio Cultural

Restes Campament del XVIII Cos de l'Exèrcit Popular de la República

Refugis de la guerra civil. A la carretera de Pujalt.

Patrimonio Natural

La roureda de l'Astor

P. Arquitectónico

LLOCS D'INTERÈS

 • Els nuclis de Pujalt, Conill, la Guàrdia i l'Astor, que amb les seves cases de pedra, estrets carrerons i passos coberts conserven aquell sabor d'antigor.
 • L'Església parroquial de San Andreu -nucli de Pujalt-, situada a la sortida del nucli. Documentada a finals del segle XI, és una construcció d'estil romànic tardà força modificada. La torra del campanar fou construïda l'any 1871.
 • El castell de Pujalt «La Mota» -nucli de Pujalt-, del qual només en resten que trossos de murs, coronava el puig de 773 m d'altitud. La població, abans envoltada de muralles de les quals encara se'n conserva algun tros, s'estén graonada pel vessant oest de la muntanya. Els carrers estrets i costeruts, amb algun pas cobert, donen a la vila un regust d'antigor, amb la noblesa que ofereix l'acurat procés de restauració de les façanes de les cases.
 • La capella gòtica de la Puríssima Concepció -nucli de Pujalt-, edificada a partir de 1399, es troba a l'entrada de la població a tocar la muralla. Consta d'una nau amb volta de punta d'ametlla i un campanar d'espadanya amb forma de triangle. S'hi venera una imatge d'alabastre, gòtica, (segle XIV), i compta amb un notable retaule barroc del segle XVII, recentment restaurat.
 • La capella de Sant Ponç -nucli de Pujalt- situada dins del nucli urbà, arran del castell, d'estil romànic primerenc, es troba en fase de recuperació.
 • L'Església de St. Vicenç -nucli de Conill- construïda a principis del segle XVII, és un edifici allargassat amb un petit campanar de torre en un dels extrems. Encara es conserva una creu processional i la imatge de St. Vicenç, dues peces de gran valor artístic, ambdues en plata, que sembla que corresponen a l'època barroca.
 • L'Església de la Mare de Deu del Roser -nucli de Conill-. També de mitjans del segle XVII (1654), trobem una capella, situada a peu de la carretera N-141 de Calaf a Cervera, just al costat de l'antiga casa dels Felip actualment Cal Senyoret. Aquesta capella fou destruïda durant la guerra, actualment en resta només l'estructura externa.
 • Creu de Terme. A la sortida de Conill, al camí que va a St. Martí de Sesgueioles, hi trobem una creu de terme, en la que s'hi pot observar un escut heràldic amb un conill i unes estisores, que també es troba a la façana de l'església.
 • Església de St. Jaume de la Guàrdia Pilosa. Especial interès el retaule.
 • L'Església de Sta. Magdalena de l'Astor, d'origen romànic (documentada a partir de l'any 1157), fou renovada l'any 1520. El portal adovellat, l'arquivolta i un petit campanar d'espadanya són els trets més significatius que li resten. Recentment ha estat restaurada.
 • L'Església de St. Joan de Vilamajor. Edificació romànica, documentada l'any 1157, formada per una única nau ampliada amb un absis semicircular. La coberta de la nau és una volta de mig punt, refeta. El portal d'entrada constituït per un arc de mig punt adovellat i arquivolta, i el campanar d'espadanya amb dues obertures, ajuden a donar harmonia al conjunt.Restaurada l'any 2000.
 • A Vilamajor hi trobarem també una necròpolis medieval

Altres llocs d'interès

 • Per visites trucat a l'ajuntament: tel.93 868 01 02, fax 93 868 12 88

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

 

Febrer
Festa Major d'hivern de Conill. Festa patronal. St. Vicens

Juny
Cap de setmana de la 2a. Pasqua Festa Major de la Guàrdia Pilosa

Agost

3r cap de setmana d'agost Festa Major de Pujalt

Últim cap de setmana d'agost Festa Major de l'Astor.