Aldover

Aldover

Things to do - general
Comarca Baix Ebre
AyuntamientoPlaça de l'Esglèsia, 3
Teléfono Ayuntamiento977 473 202
Web Ayuntamientowww.aldover.cat
Web Turismo
Latitud40.879875
Longitud0.499948

Patrimonio Cultural

Centre d’Interpretació del Bosc de ribera i el riu Ebre

El Centre d’Interpretació d’Aldover dóna a conèixer els ecosistemes dels boscos de ribera, espais de gran diversitat vegetal formats per tot un seguit d’arbres adaptats a viure a prop dels rius (pollancres, àlbers, freixes, salzes, tamarius…) sota els quals hi ha un seguit d’arbusts i de plantes especifiques (canyissos, lliris, balques…), i on conviuen ocells de tota mena: espècies aquàtiques, ocells de bosc i aus de pas.

Actualment hi podem trobar dues exposicions permanents de temàtiques diferents que es relacionen entre elles:

La primera d'elles tracta sobre el bosc de ribera i dóna a conèixer la conca hidrogràfica de l’Ebre, el seu cicle de l’aigua, la biodiversitat que hi predomina i les xarxes tròfiques corresponents.
Durant la visita es mostren els diferents tipus de bosc; l'albereda, la salzeda o el tamarigar; i es poden veure i escoltar alguns dels seus habitantsmés comuns.

La segona d'elles s'anomena Aldover en el temps, i està dedicada a la recopilació feta durant la dècada dels 80 d’una de les col·leccions més importants amb materials lítics de les Terres de l’Ebre.

Horari:
A convenir trucant al telèfon 609 725 673

Patrimonio Natural

La Via Verda de la Vall de Zafan al seu pas per Aldover

Sortim del Terrer Roig travessant amb precaució la carretera i enllacem novament amb la via que ens porta fins al poble d’Aldover, on es troba la primera estació ferroviària de la via, actualment convertida en servei de restauració. Creuem el poble, on us recomanem que visiteu l’església parroquial de la Nativitat de Nostra Senyora d’estil neoclàssic i el Centre d’Interpretació del Riu. En sortir del poble d'Aldover, creuarem la carretera C-12 per un pas soterrat, direcció a Xerta.

El Paratge de Les Olles

Situat al barranc de La Conca, és un indret rocós molt erosionat on durant tot l´any podem trobar aigua embassada.

Platja fluvial

L’Ebre, al seu pas pel municipi, forma la platja més gran de l’Ebre, un dels llocs més bonics per passejar als matins. En aquest indret es troba la placeta de bous feta amb fusta.

P. Arquitectónico

L'església parroquial

D'estil neogòtic, està sota l'advocació de sant Jordi i de la Nativitat de la Verge Maria. Consta de tres naus amb absis.

Església la Nativitat de Nostra Senyora

És d’estil neoclàssic i està ubicat a la lloma del Tossal. Hi ha les restes de l’antic calvari.

 

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.