Benifallet

Benifallet

Things to do - general

Benifallet està situat al límit nord de la comarca del Baix Ebre. S’estén amb dues riberes de l’Ebre. De fet, el seu extrem, la Roca Folletera, ha estat la fita històrica del terme de Tortosa, segons apareix ja en la Carta de Poblament de 1149.

«M’agrada el meu poble perquè té mil gustos i textures diferents». Benifallet ofereix al visitant un ampli ventall de possibilitats que pot iniciar-se a les Coves Meravelles endinsant-se a les entranyes de la terra. 40 minuts inesborrables passejant enmig d’una riquesa de formacions amb les excèntriques com emblema.

En sortir, el riu, el nostre Ebre ens espera perquè l’acaronem i també el notem, el seu bosc de ribera, la seva fauna, la seva màgia, perquè el riu és vida.

El conreu principal és l’agricultura, on destaquen els cultius de l’olivera, els ametllers i els arbres fruiters com la cirera, la poma, els préssecs, els cítrics o la pera. Pel que fa a la ramaderia, principalment cal esmentar el bestiar porcí. Quant a la pesca al riu, destaquen els silurs i els barbs. Hi ha una planta envasadora d’aigua.

Com a plats típics es recomana el recapte, la botifarra i la salsitxa amb tomàquet i ceba, entre d’altres. Cal destacar les pastes típiques casolanes per excel·lència del municipi: pastissets, coraçons i casquetes. Les borraines amb mel són també molt característiques.

Pesca esportiva al riu Ebre, excursionisme, trekking, bicicleta de muntanya, senderisme, passejos en llagut pel riu Ebre; una gran varietats d’esports a l’aire lliure que us sorprendran.

Comarca Baix Ebre
AyuntamientoMajor, 1
Teléfono Ayuntamiento977 46 20 05
Web Ayuntamientowww.benifallet.altanet.org
Oficina TurismoAv. Lluís Companys, 3
Teléfono Turismo977 46 22 49
Latitud40.974204
Longitud0.516842

Patrimonio Cultural

Centre d'Interpretació Tomàs Pascual

El Centre d’Interpretació turística és un espai on s’ofereix una visió general dels punts més importants del municipi de Benifallet: les coves Meravelles, la via verda, el poblat ibèric de Castellot de la Roca Roja, el riu Ebre i la serra de Cardó. De fet, el centre compta amb una exposició amb diferents panells informatius en tres idiomes, català, castellà i anglès, i també amb una sala polivalent per desenvolupar tallers didàctics a nivell escolar.

El Centre està ubicat al Passeig dels Tarongers i per visitar-lo cal concertar cita prèvia a l''Ajuntament de Benifallet, al 977 46 20 05

El Castellot de la Roca Roja

És un dels poblats ibèrics millor conservats de Catalunya. L'assentament ibèric està situat sobre un turó rocallós a la riba esquerra de l'Ebre aproximadament a 40 metres d'altitud sobre el nivell del riu i a uns 50 metres sobre el del mar.

Consulta preus i concerta la visita al  977 26 78 00

Patrimonio Natural

Les Coves Meravelles

Meravellat, la força i la bellesa de la Natura, on l'aigua i la pedra, lentament i amb la sensibilitat d'un artista suprem, han creat una "altra" natura.

Té un recorregut total de 510 metres, amb uns 9,82 metres de desnivell. Destaca per la seva quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d'infiltració, carregades de carbonats en dissolució, va donant lloc a fascinants formacions, a voltes estrambòtiques, on la imaginació del visitant descobreix éssers fantàstics i configuracions capricioses.

Via Verda

La Via Verda té un total de 110 Km. (Alcanyís-Tortosa ).

Traçat Baix Ebre: 22 Km (Tortosa - Roquetes - EMD Jesús - Aldover - Xerta - Benifallet)

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

Firebre, La Fira del Riu - Juny

Festes Majors - Setembre

Jornades Gastronòmiques de Benifallet - Novembre / Desembre

 

Información Actividades

VIA VERDA - ESTACIÓ DE BENIFALLET

L’Estació de Benifallet es troba aïllada i emmarcada en un suggerent racó de bosc, on es respira tranquil·litat i que convida a la reflexió.
En aquest entorn i a peu de la Via Verda, Benifallet ofereix un espai singular on celebrar qualsevol acte corporatiu.

Llagut de Benifallet

El llagut era una embarcació que s'utilitzava per transportar mercaderies a través del riu Ebre. Podien transportar fins a 30 tones riu avall i 16 riu amunt.

A Benifallet, poble a la riba del riu a uns 25 kms. de Tortosa, hi ha la reproducció d'un d'aquests llaguts que s'utilitza per fer passejades per un tram de l'Ebre.

La temporada regular s'inicia a Setmana Santa en què hi ha viatges tots els dies fins dilluns de Pasqua inclòs. Els mesos d'abril, maig, juny, setembre i octubre, les sortides són en cap de setmana. Al juliol i agost, el barco surt tots els dies.

Es poden concertar visites de grup.
Més informació: 977 46 20 05; 977 26 78 00