Masllorenç

Masllorenç

Things to do - general

El municipi de Masllorenç està situat a la part de ponent de la comarca del Baix Penedès. Limita amb l’extrem de llevant de l’Alt Camp, comarca a la qual pertanyia fins a l’any 1990.

El terme municipal té una extensió de 6,6 Km2 i comprèn, a més a més del poble de Masllorenç, l’agregat de Masarbonès; com a centres històrics, i la urbanització la Font d’en Talló com a nucli de recent creació. El territori que ocupa aquest terme és lleugerament accidentat. Conté darrers contraforts meridionals de la serra del Montmell, amb una alçada mitjana d’entre 270 i 280 m.

La vegetació que hi trobem és la garriga per damunt del bosc en les terres no cultivades. En la terra conreada, l’agricultura dominant és la de secà, essent el conreu principal el de la vinya; l’olivera i l’ametller, per ordre d’importància. Abans del 1.956, els conreus principals eren els del garrofer i l’olivera, els quals quedaren molt afectats per les gelades d’aquell any; cedint la seva importància a l’ametller i a la vinya. Posteriorment, aquest darrer conreu ha anat augmentant en detriment de l’altre.

Comarca Baix Penedès
AyuntamientoCarrer Camp de la Bena, 25
Teléfono Ayuntamiento977 628 515
Web Ayuntamientowww.masllorenc.cat
Latitud41.269039
Longitud1.413050

P. Arquitectónico

Sant Ramon de Masllorenç

Ha tingut diverses etapes constructives. Damunt d'una capella anterior es va bastir l'actual, a finals del segle XVIII. El cimbori s'edificà l'any 1776 i a mitjans de segle XIX es va refer l'obra. El 1855 es construí el campanar i s'hi col·locà l'àngel que fa de penell. L'any 1975, amb la col·laboració de tot el poble, segons afirma una placa commemorativa que es troba a la façana, se'n restaurà la teulada, el cimbori, el campanar i l'àngel.

Sindicat Agrícola

La fundació del Sindicat Agrícola data de 1931, any en què s'edificà també el local social. En l'actualitat manté la funció per a la qual fou construït.

Es tracta d'un edifici situat a la carrer Major, davant una gran terrassa, fent cantonada amb el carrer Nou.

És de grans dimensions, de planta rectangular i coberta a dues vessants. L'estructura de l'edifici és simètrica en les dues façanes. Hi ha una distribució en cossos, per mitjà de bandes verticals, que repeteixen els elements: una obertura rectangular a la part inferior i una altra damunt, circular i de tipologia modernista, dedicada a cambra d'aire. Una petita cornisa amb barana completa el conjunt exterior.

L'interior és una gran nau dividida en dos espais per una gran porta de fusta, de nou cossos, on es troben el bar i un petit teatre.

Sant Bartomeu de Masarbonès

L'església de Masarbonès està dedicada a Sant Bartomeu i es troba documentada des del segle XVIII, concretament des del 1787.

Església d'una nau adossada per un costat de la façana a un habitatge de la plaça.

La façana, que s'obre als peus de l'edifici, té centrada la porta d'accés, d'arc escarser i dovelles de pedra. A la part superior s'obre una petita finestra vertical. El senzill conjunt és coronat per una espadanya d'obertures d'arc de mig punt, dues que contenen les campanes i una tercera, més petita, de funció ornamental.

La construcció és de paredat amb carreus de reforçament als angles. La façana es troba arrebossada i pintada.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

  • Festa major d'hivern en honor a Sant Ramon de Penyafort: el 7 de gener.
  • Festa major d'estiu: el primer cap de setmana d'agost.
  • Festes majors de Masarbonès: les festes més importants que se celebren durant l'any són el 21 de gener en honor a Sant Sebastià, i a l'estiu, per Sant Bartomeu, el 24 d'agost.