Caldes de Malavella

Caldes de Malavella

Things to do - general

Des de Caldes de Malavella us convidem a visitar la nostra terra, a mig camí de la Costa Brava, el massís de l’Ardenya i de la Serra de les Guilleries, a la plana de la Selva, rica en contrastos, patrimoni i tradició.
L’aigua termal és el factor més important, característic i original de Caldes, ja que l’evolució al llarg del temps, incloent-hi la cultura artística, depèn directament d’ella.

A la nostra vila us passejareu a través de la història; entre ruïnes romanesrestes medievalsconstruccions modernistes i noucentistes. I si després de les llargues passejades necessiteu relaxació, les aigües del poble, de reconegudes propietats curatives, us facilitaran un tractament hidroterapèutic, des de les fonts d’aigua calenta o des dels nostres balnearis.

Les surgències d’aigua termal són un element singular de Caldes, que n’han definit el caràcter des de l’antiguitat. Els seus carrers, places i jardins són plens d’elements patrimonials que reflecteixen un llegat històric forjat a través de l’estret vincle entre aquestes aigües i els seus vilatans: les Termes Romanes, els Balnearis, les cases modernistes, els espais de passeig…

Actualment, a Caldes de Malavella hi ha tres indrets on aflora aigua termal a una mitjana de 56ºC-60ºC:

Puig de les Ànimes, dins els terrenys de Vichy Catalán, on hi trobem el Balneari i l’embotelladora
Puig de Sant Grau, on hi ha les fonts de Sant Narcís i dels Bullidors, les Termes Romanes i les embotelladores San Narciso i Imperial
Puig de les Moleres, on trobem la font de la Mina o Raig d’en Mel, i l’embotelladora Aigua Malavella. I d’on es canalitza l’aigua al Balneari Prats

Les propietats reconegudes de l’aigua termal a través dels banys termals afavoriren que fos embotellada perquè els pacients poguessin seguir el tractament a casa seva. Aquest seria l’embrió de l’aprofitament industrial de l’aigua termal, que tingué diversos promotors i esdevingué un motor econòmic per a la població.

Comarca La Selva
AyuntamientoC/ Vall·llobera s/n
Teléfono Ayuntamiento972 47 00 05
Web Ayuntamientowww.caldesdemalavella.cat
Oficina TurismoCAL FERRER DE LA PLAÇA
Teléfono Turismo972 480 103
Web Turismohttps://www.visitcaldes.cat/

Patrimonio Cultural

Les Termes Romanes són un monument històric declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Les termes van ser construïdes al S. I d.C. i són les restes més ben conservades del municipi romà d’Aquae Calidae, actual Caldes de Malavella. Actualment se’n conserva una extensa piscina i algunes restes de construccions annexes, on encara s’hi poden observar els mecanismes de funcionament de l’aigua gairebé intactes.

El monument està obert amb entrada lliure de manera que es pot recórrer de forma autoguiada amb l’ajut dels plafons i senyalitzacions que s’hi ubiquen.

En l’entorn més immediat s’hi ubiquen fonts termals i el centre museogràfic Espai Aquae.

El jaciment del Camp dels Ninots és un volcà on posteriorment s’hi va formar un llac, per poder conèixer més a fons la zona et proposem fer la ruta del Camp dels ninots.

El seu nom és degut a les silicificacions, en concret òpal, que al créixer generen formes diverses, anomenades menilites, conegudes popularment com a ninots.

Patrimonio Natural

Descobreix tot el conjunt de rutes BTT i senderisme que ofereix la zona! Vols descobrir tots els monuments històrics de Caldes? Deixa’t seduir per les rutes urbanes, et portaran a fer un recorregut pels elements més emblemàtics de la ciutat. Si prefereixes caminar entre els arbres i la natura, escull les rutes rurals i visita les fonts termals.

P. Arquitectónico

L’ arquitectura modernista i noucentista i l’ eclecticisme que avui encara podem observar és el testimoni d’una època d’ esplendor i desenvolupament de la vila, en el què la burgesia, una nova classe benestant emfasitzà les propietats curatives de les aigües termals i donà un nou valor a la societat rural.

Si vols descobrir un espai allunyat de la vila i relaxar-te prop de la natura, visita el Castell de Malavella (segle XI) i coneix l’ermita de Sant Maurici, un conjunt aquitectònic que forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Són excepcionals els aforaments basàltics que han aparegut recentment en aquest paratge fruit de la solidificació de la lava de les antigues xemeneies volcàniques.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Información Actividades

Imprescindible aturar-se a Caldes de Malavella pels incondicionals del golf, tan professionals com amateurs. S’hi troben les instal·lacions del PGA GOLF DE CATALUNYA, l’únic camp de Catalunya incòs en el rànquing dels 10 millors camps d’Europa; és un camp de 18 forats (par72), reconegut per la bellesa dels recorreguts, i amb la particularitat, única a Espanya, de disposar de 5 tees de sortida per a cada forat. I les del PITCH&PUTT FRANCIAC, par-3 i camp de 18 forats, amb unes magnífiques instal·lacions per a tota la família.