Esterri d'Àneu

Esterri d'Àneu

Things to do - general

Esterri d’Aneu és el centre geogràfic, econòmic, social i cultural de les valls d’Àneu.
S’assenta sobre un pla verd de 2 Km. d’amplada per 4 Km. de llargada, la major part del qual és zona verda.

Poble de tradició mil.lenària, la primera documentació escrita data de l’any 839.

Les primeres cases es varen construir, seguint els cànons feudals, al peu de la muntanya a l’empara del castell de València. Les posteriors expansions colonitzen el pla, seguint el curs del riu, la Noguera Pallaresa.

Aquests canvis produïts al llarg del temps han configurat dues parts ben definides i diferenciades del poble: el barri vell, admirablement conservat amb els seus habitatges característics i carrerons estrets i ombrívols; en contrast, la part més nova es caracteritza per carrers més amples i habitatges de nova construcció.

Comarca Pallars Sobirà
AyuntamientoPlaça de la Closa, 1
Teléfono Ayuntamiento973 626 005
Web Ayuntamientowww.esterrianeu.cat
Oficina TurismoMajor, 42
Teléfono Turismo973 626 345
Web Turismovallsdaneu.org
Latitud42.626164
Longitud1.123145

Patrimonio Cultural

Ecomuseu de les Valls d'Àneu

L'Ecomuseu de les valls d'Àneu, inaugurat al juny de 1994, és una institució que, a partir de la recerca, la conservació, la difusió i la restitució del nostre patrimoni integral vol participar i incidir en el desenvolupament econòmic i social de les valls d'Àneu i, també, de la resta del Pallars.
L'Ecomuseu de les valls d'Àneu neix a partir d'una nova concepció museològica i museogràfica on el visitant s'endinsa, d'una manera activa i participativa, en les formes de vida del Pallars de principis del segle passat.
L'Ecomuseu permet de conèixer la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s'hi han anat succeint a les darreres dècades.

Casa Gassia d'Esterri d'Àneu

A diferència dels museus tradicionals, l'Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s'escampa territori enllà per tal d'explicar la vida de les valls que el conformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles d'Àneu, uns radials representatius d'unes formes de vida pròpies, connectats a través d´indispensables itineraris de reconeixement i de familiarització.
Actualment s'ofereixen diversos espais; Casa Gassia d'Esterri, la serradora hidràulica d'Alòs d'Isil, el conjunt monumental de Son i el monestir benedictí de Sant Pere del Burgal d'Escaló.
Per a més informació: http://www.ecomuseu.com

P. Arquitectónico

Antiga església de Sant Vicenç

Localitzacio: Plaça del Bon Consell
Del segle XV. Actualment només es conserva la façana de ponent. Està ubicada a la plaça del Bon Consell.

Església parroquial de Sant Vicenç

 

Del segle XVIII. D'una sola nau i sis altars laterals. El campanar és de torre quadrada i el segon cos vuitavat, amb coberta piramidal. La portalada és neoclàssica.

Pont Romànic

D'estil romànic tardà, començaments del segle XIII. Té dues arcades, una arcada central, força gran, de mig punt, i una altra d'occidental, més petita, amb un arc lleugerament rebaixat per sota del qual discorre el passeig Vora Riu. La longitud total del pont és de 28 metres i l'alçada màxima de 9 metres.

Creu de terme

Al principi del carrer Major, trobem una creu renaixentista de 4,97 metres d'alçada. Consta d'una base formada per quatre graons (1 m.), columna (3,30 m) i estela discoidal (67 cm. de diàmetre). Fou construïda, segons diu la tradició, l'any 1623 pels francesos.

Passeig Vora Riu

Discorre per la marge dreta del riu, des del pont romànic fins al parc de bombers. El passeig passa per sota l'ull petit del pont. Zona de lleure i repòs, també inclou un bonic parc infantil i bancs al llarg del seu recorregut. Una franja ajardinada i una tanca de protecció ens delimiten el camí.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.