Flix

Flix

Things to do - general

Període Pre-ibèric. Poblat a la Vall de Sebes. Així mateix s’han trobat importants restes a les zones de dalt de la Vall de Sebes, del Castell, barranc del Mosselló i partida dels Castellons. Dalt de la Vall de Sebes s’han trobat materials lítics denticulats, ceràmica a mà, decorada amb cordons i acanalats corresponents a tenalles i urnes botroncocòniques. A Sebes s’ha trobat ceràmica ibèrica pintada i Campaniana B i C de Lamboglia (del s.

IV al II aC.). Als Castellons, turonet que s’aixeca davant del meandre s’hi ha trobat fileres de murs, tombes i gran quantitat de ceràmica ibèrica i romana. Al Mosselló s’ha trobat material indígena de tradició fenícia i un fragment d’àtica de figures roges (s.V aC.).

El poblat de Sebes es troba a uns 55 metres sobre el nivell del riu, s’hi ha trobat a la part superior restes del bronze final i a la vessant del turó de l’època dels ibers. La superfície de troballes de ceràmica delimita uns 1.000 m2. El seu interès principal rau en el fet que es troba sobre la desembocadura de la Vall de Sant Joan a l’Ebre, pas natural vers les terres de Ponent. L’estratègica situació del poblat i la varietat de troballes romanes localitzades feu plantejar la possibilitat de ser la desapareguda Octogesa.

Visualment des del poblat de Sebes i a la marge dreta de l’Ebre s’ha redescobert darrerament una interessant Torre de Vigia del segle V aC. i començaments del IV aC, així com cinc habitacles al barranc del Mosselló.

Període de plenitud de la cultura ibera.

refugi-antiaeri

Comarca Ribera d'Ebre
AyuntamientoMajor, 18, 1r
Teléfono Ayuntamiento977 41 01 53
Web Ayuntamientowww.flix.cat
Latitud41.231104
Longitud0.549894

P. Arquitectónico

Església de l'Assunció de Nostra Senyora

esglesia-assuncio-ntra-senyora

Castell Nou

castell-nou

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Centros Sanitarioscentro medico
De comprasde compras
Ocioocio
Productos de la tierraproductos de la tierra
Profesionalesprofesionales
Tallerestaller