Arnes

Arnes

Things to do - general

L’encant d’Arnes prové de la seva orografia especial, en la qual conviuen muntanya i pla. El terme municipal forma part del territori dels ports de Tortosa-Beseit, i en l’extrem pla, està banyat per dos rius: els Estrets i l’Algars. A això, cal afegir-hi un centre històric que ha estat declarat d’interès artístic i històric pel formidable nucli medieval fortificat al voltant del castell. La natura és un dels punts forts d’Arnes i ofereix uns deliciosos tolls d’aigües cristal·lines per al bany.

Passejant pel municipi

Arnes està considerat patrimoni historicoartístic i conserva l’estructura original pròpia d’un nucli medieval, amb restes de les fortificacions i del castell. Passejant pels seus carrers podem admirar interessants edificacions amb elements gòtics, cases palau, arcades i portes d’accés a la població. També és interessant el pou de la neu de presumible origen medieval situat  a pocs metres de la població. Al municipi s’hi troba el centre d’interpretació de la mel espai de difusió i divulgació d’aquest producte. Entre els edificis més importants, cal destacar l’ Ajuntament, un dels primers del renaixement a Catalunya, construït amb cadiratge rectangular i l’església de Santa Magdalena, d’estil barroc,  que fou edificada sobre les runes d’una església gòtica.

Comarca Terra Alta
AyuntamientoPlaça de la Vila, 2
Teléfono Ayuntamiento977 435 134
Web Ayuntamientowww.arnes.altanet.org
Latitud41.121174
Longitud0.410075

Patrimonio Cultural

Ajuntament d’Arnes

És l’edifici més rellevant del municipi i un dels primers d’estil renaixentista de Catalunya que data de l’any 1584 que fou construït per Joan Vilabona de Queretes.

La Casa de la vila és una magnífica construcció, amb arcades de mig punt a la planta i uns bells finestrals, amb ornamentació clàssica al primer pis, després d’unes cornises sobre les finestres esmentades, s’alça un darrer pis amb finestres de mig punt molt seguides. La teulada està rematada amb una cornisa i gàrgoles. Es fet de carreu escairat i te planta rectangular amb llotja coberta, finestres al primer pis i galeria correguda al segon.

 

L’església parroquial

Dedicada a Santa Magdalena, és d’estil barroc. Fou edificada sobre les runes d’una església gòtica al 1693. Consta de tres naus i té capelles laterals i un campanar de torre. L'absis de l’església anterior es poden veure al c/ Sant Antoni. Si continuem caminant pel passadís trobem els gronxadors, antic hort de l'abadia.

Patrimonio Natural

Toll de vidre

El Toll del Vidre, a Arnes, és dels pocs llocs de la demarcació de Tarragona on trobareu una zona de bany de fàcil accés amb cotxe o bicicleta de muntanya, deixant enrere els camps d’oliveres per endinsar-vos en el bosc. Un itinerari amb panoràmiques espectaculars i una piscina natural foradada a la roca calcària del riu Algars, amb salts d’aigua i un tobogan creat per l’erosió de la pedra, on els nens gaudiran xipollejant en un entorn únic.

 

Estrets d'Arnes

Potser un dels llocs més singulars que amaga aquest massís, les muntanyes més salvatges de la Catalunya meridional. Un rierol s'obre pas entre abruptes parets, entre paisatges de pinars, matollars i prats. Els amants del senderisme i l'escalada hi trobaran un paisatge perfecte per a gaudir dels seus esports preferits.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

  • El dissabte més proper al 17 de gener es celebra Sant Antoni.
  • Al mes de febrer, el diumenge més pròxim a Santa Àgueda, celebren la festa de les dones.
  • El dissabte més pròxim al 15 de març es celebra la romeria de Santa Madrona, amb dinar popular a l’ermita.
  • Entre finals de maig i principis de juny, celebren la festa de la Mel d’Arnes.
  • El 22 de juliol es celebra la festa major dedicada a Santa Magdalena.