Bot

Bot

Things to do - general

Bot està situat a la vora del riu Canaletes, al  mig de la comarca. És un poble eminentment agrícola amb vins, inclosos dins la DO Terra Alta,  olis inclosos a la DOP Terra Alta, i ametlles. A causa de la seva situació geogràfica, a cavall entre les serres de Pàndols i de Cavalls, Bot és un bon punt de partida per realitzar nombroses excursions de muntanya on gaudirem d’un paisatge espectacular. 

Pels carrers de la població podem trobar diferents cases senyorials d’important valor arquitectònic. Destaca l’Església Parroquial de Sant Blai del segle XVII d’estil gótic-renaxentista. Al municipi es conserva la Creu dels templers construïda al voltant del segle XII.

Comarca Terra Alta
AyuntamientoPlaça de la Esglesia, 1
Teléfono Ayuntamiento977 42 80 77
Web Ayuntamientowww.bot.altanet.org
Latitud41.009272
Longitud0.384758

Patrimonio Natural

Agulla de Bot

L'Agulla de Bot és una muntanya de 518 metres que es troba entre els municipis de Bot i Prat de Comte. En veure la seva silueta estètica, esvelta i isolada, l'atracció per pujar aquesta petita joia és irresistible.

P. Arquitectónico

Església parroquial de Sant Blai

Cal destacar l'Església Parroquial de Sant Blai de Bot, datada al segle XVII. És, bàsicament, d'estil renaixentista. Les dates 1619-1621 figuren inscrites en dues claus de volta. L'església és una nau de planta rectangular amb tres trams sense transsepte i capçalera poligonal tallada. Els murs són de pedra picada amb arcs de mig punt on es recolzen les voltes de creueria de la nau quadripartida i les capelles laterals.
El campanar és quadrat i consta de dos cossos. Es troba al costat de l'epístola com també la senzilla porta d'accés, damunt la qual hi ha un frontó partit amb un petit nínxol amb la imatge de Sant Blai, patró de la població.

Casa Paladella

Hem de fer esmena de la Casa de Paladella. És un tipus de vivenda senyorial molt repetida en aquesta zona, que uneix les línies gòtiques i populars, juntament amb formes clàssiques. Aquesta casa pertany a la família Paladella i va ser construïda a finals de segle XVII i principis del XVIII.

Ermita de Sant Josep

Com a indrets singulars cal destacar l'ermita de Sant Josep. Està situada al sud-est del poble, dalt d'un turonet al peu del riu Canaletes i darrera seu s'alcen les imponents roques de La Plana, l'Agulla i la Migdia. Es troba documentada des de mitjans del segle XIX. L'església és d'estil barroc i té planta de creu llatina.

El dissabte més proper al dia 19 de març s'hi celebra la romeria. Al matí, el poble de Bot surt en processó de l'església i en arribar es fa una missa en honor a Sant Josep per agrair-li la pluja caiguda durant tot l'any i un dinar popular.
Al costat de l'ermita hi ha el Forat de la Donzella, lloc arranjat com a àrea recreativa.

El Collet de Sant Antoni

El Collet de Sant Antoni, monument dedicat al culte de Sant Antoni de Pàdua. Està situat al camí dels horts, prop de la població. La creu, que data de l'any 1759, ha estat restaurada recentment. Es troba envoltada d'una petita àrea que convida a la parada i el descans.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

  • Sant Antoni. Festa de l’oli. Cap de setmana més proper al 17 de gener,
  • Festes majors d’hivern. Se celebren del 2 al 5 de febrer en honor a Sant Blai, la Candelera, Sant Blaiet i Santa Àgueda.
  • Sant Josep se celebra el dia 19 de març amb la tradicional romeria a l’ermita i dinar de germanor.
  • Sant Cristòfol Se celebra el cap de setmana següent al 10 de juliol, amb la benedicció de vehicles, un sopar de germanor i una gran revetlla a la plaça del poble.
  • Festes majors d’estiu Se celebren els dies 14,15 i 16 d’agost en honor a la Mare de Déu. Inclouen una romeria fins a l’ermita de Sant Josep, amb esmorzar popular.