P. Arquitectónico
Sant Joan Baptista

És una església gòtica d'una sola nau, capçalera poligonal i cinc capelles laterals. Al mig entre dues capelles s'obre una portalada d'arc apuntat amb arquivoltes i pinacles. La nau és coberta per una volta de creueria amb tres arcs formers i l'absis per una volta gallonada. Als peus de la nau es troba el cor, sota una volta rebaixada amb barana de pedra treballada.
L'exterior presenta grans contraforts amb finestres apuntades, molt esveltes, intercal·lades. La coberta, de teula, sembra sobrealçada respecte al nivell original. La façana principal consta d'una petita porta d'entrada, amb motllures, coronada per un òcul superior. Al damunt hi ha un interessant sistema de desguàs i un magnífic cos de campanes.
Ajuntament d'Horta

Es tracta d'un conjunt d'estil renaixentista format per dos edificis contigus formant un angle i units per un cos que a la planta baixa defineix un porxo. Aquest porxo està format per arcs de mig punt sobre columnes i pilastres de tipologia diferent. La façana presenta els elements ordenats. Els dos pisos superiors són separats per cornises motllurades. El primer pis té finestres de llinda i brancals motllurats i una pintura mural al mig emmarcada per una motllura.
Al pis superior hi ha una galeria correguda de finestres més petites i d'arc de mig punt. La cornisa és conformada per lloses de pedra tot formant motllures esglaonades coronades per gàrgoles. L'interior és tot reformat.
Casa l'Habanero

És un edifici a la vila d'Horta. Forma part del conjunt de cases restaurades de la plaça de l'església. Reformada i rehabilitada als voltants del 1980. Construcció de planta gairebé rectangular entre mitgeres, amb una estructura de tres crugies transversals arquejades, a base de carreus ben escairats de pedra. La primera de les tres plantes presenta porxo obert i comú amb les cases veïnes, amb arcades de mig punt bisellades sobre pilars de secció octogonal irregular i basament cúbic, l'un, i de secció rectangular amb mènsula cegada l'altre. El sostre és d'entramat de fusta i maó. La façana frontal és de carreus. Presenta dues finestres al primer pis, amb balcó i arcuació bífora apuntada, lobulacions i guardapols. La del segon pis és bífora amb capitells d'ornaments vegetals, columna de fust llis, base i plint senzills. Totes dues plantes es troben restaurades.El ràfec de la coberta és fet amb maó tot definint línies de ziga-zaga i dents de serra. La façana lateral és d'obra moderna.
Casa Pessetes

Edifici renaixentista en molt bon estat de conservació, fet de carreu i en part construït sobre el carrer. A la planta baixa, a nivell del carrer, té portada d'arc de mig punt i una altra porta oberta posteriorment. Al primer pis es troba la planta noble amb dues finestres motllurades, i al pis superior una galeria correguda amb cornisa sota el ràfec, totalment de fusta magníficament treballada. La façana posterior presenta un gran arc de mig punt bisellat que aguanta l'edifici sobre el carrer donant al de l'Hospital. La part superior presenta actuacions recents. La coberta és de teula a dues aigües. L'interior compta amb cambres de grans dimensions així com un llarg passadís.
Molí de la Bellida

El molí de la Bellida és un edifici al terme municipal d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Segons explicacions del propietari actual, el molí s'anomena de la Bellida perquè els seus primers propietaris explotadors va ser la família dels Bellidos de Tortosa; família vinguda d'Osca. Aquesta fou en el seu temps de les més influents i majors propietàries de te terres d'Horta. També ens recorda a la llegenda que diu que en aquest molí hi ha haver una baralla a mort entre els dos moliners, "lo Satret i Mendosa", sortint victoriós "lo Sastret".