General

del 05 al 08/12/2019

Información

L’origen de la Fira de Mostres d’Amposta, cal buscar-lo en l’antic mercat ramader. Alguns historiadors apunten que durant l’edat mitjana ja se celebrava, tot i que no va ser fins a 1825 quan es va oficialitzar.

Al llarg dels anys, la Fira va anar canviant de dates fins que va quedar fixada al desembre, durant les Festes de la Puríssima. Rellançada al 1960 com a Fira Ramadera i de Maquinària Agrícola, la fira ha conservat les seves arrels gràcies a l’impuls de ramaders locals.

En qualsevol cas, l’impuls inicial de la Fira Ramadera i de Maquinària Agrícola el va donar Enrique Escrihuela, vinculat a la Germandat de Pagesos i Ramaders, entitat que va assumir-ne l’organització fins a 1978. En aquell moment va passar a mans de la Cambra Agrària. El 1984, l’impuls de professionalització va culminar amb el traspàs a l’Ajuntament.

La 59a Fira de Mostres ja té cartell

La fira multisectorial d'Amposta serà del 5 al 8 de desembre, al pavelló 1 d'Octubre

Un vehicle de joguina, una lupa i l’ombra dels dos objectes; aquests són els elements principals del cartell de la 59a edició de la Fira de Mostres, que aquest any serà del 5 al 8 de desembre al pavelló 1 d’Octubre d’Amposta. El cartell és obra de l’exalumna d’ESARDI Rosa Matamoros Romeu, una rapitenca que, tot i que va començar el Grau Superior d’Arts Plàstiques i disseny en Gràfca Publicitària a Castelló, va acudir a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta per acabar els seus estudis.

El cartell vol representar els conceptes de “visualitzar”, el fet de viure “noves experiències” i “avançar” en el camí. Amb aquesta base, Rosa Matamoros ha treballat per centrar-se principalment en el públic que visita la Fira, “sense el qual aquesta no tindria sentit”, ha dit Matamoros. A través de la tècnica de l’assemblatge, l’autora ha volgut representar “la importància de donar-li al play d’una empresa per donar-se a conèixer entre els passadissos d’un dia de Fira”.

D'aquesta manera, la visualització s'ha treballat amb una lupa situada dalt del cotxe, un element poc característic en aquesta ubicació, que al mateix temps s'utilitza per cridar l'atenció al públic objectiu. És a l'ombra que es crea a partir del cotxe i la lupa on es refecteix aquest símbol de play i que, segons Matamoros, ens fa refexionar i ens impulsa a donar a conèixer el nostre petit comerç o empresa.

+ Informació
Facebook
Twitter
Instagram
www.amposta.cat

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Amposta

AmpostaAmposta, capital de la comarca del Montsià, es una ciudad con un extenso término municipal, que abarca desde el Delta de l’Ebre hasta una parte de la sierra de Montsià. Esta diversidad de ambientes sobre todo le permite ofrecer una amplia oferta turística que se mantiene todo el año. La naturaleza es uno de sus Leer más