General

del 29/11/2018 al 27/01/2019

Información

Conxita Sancho, modista de professió, a l’actualitat retirada, ara, dedica part de la seva vida a l’art.

Ha realitzat exposicions col·lectives a l’Escola d’Art de Tortosa (al llarg de 10 anys) i individuals a Amposta i Sant Carles de la  Ràpita. Aquesta és la segona vegada que exposa al Museu Terracota, la primera vegada ho va fer, l’any 2013, acompanyada de la pintura de Pep Casals.
Ara, Conxita exposa sola i sota el títol “Art i moda”, ens presenta un seguit de peces, que segons explica ella mateixa, es poden dividir en tres temàtiques: fantasia (calats), arbres i menines, combinant, sovint, ceràmica i ferro i unint aquells dues activitats que han format i formen part, de la seva vida.
La seva obra és totalment contemporània i s’atreveix a utilitzar les tècniques més innovadores.
Reminiscències de la seva professió, com ara una enorme paciència, gust pel detall, per la feina ben feta i una tècnica quasi perfecta, ho trasllada a la ceràmica tenint com a resultat uns calats cuidats, detallistes, subtils i exquisits, on la natura hi és present, a través de diferents elements vegetals lligant-ho d’alguna manera amb el següent grup temàtic: els arbres. L’arbre com símbol de la regeneració perpètua, de la vida en el seu sentit dinàmic i de l’evolució contínua. Brota, perd les fulles i les recupera, i per conseqüència es regenera; mor i renaix innumerables vegades. Carregat, també, de força sagrada, per la seva verticalitat unint l’espiritual amb lo terrenal. Així, Conxita, activa, vitalista amb ganes d’aprendre, descobrir i experimentar constantment posa la seva atenció amb els arbres, perquè com ella són dinàmics i enèrgics. Uns arbres amb una bona base on escampar les seves arrels i poder continuar amb la regeneració per això la base d’aquest arbre és el ferro, material noble, resistent i a l’hora mal·leable. Un ferro ben treballat, ben acabat i distingit, elaborat per Pepe Fuentes (marit de Conxita), mecànic de professió, ara retirat, però d’aquells mecànics d’abans, excel·lents professionals, que ho saben fer tot...
El darrer tema de l’exposició: les menines, representa la dona i la seva omnipresència, la dona que, com les menines, paraula d’origen portuguès que volia dir dona al servei de la cort de la reina,  traslladat a la vida contemporània, està al servei de la família, de l’home, dels fills, dels amics, de la societat, etc. Dones, moltes d’elles de colors blancs i suaus, de formes pures, arrodonides i textures, que reflecteixen la subtilesa, la delicadesa, la sensualitat i la fermesa que les caracteritzen en contraposició d’algunes peces més fosques amb elements de ferro, més fred i distant, que alerten dels perills constants als que es troba exposada la dona a la nostra societat i contra els quals hem de lluitar.
Amb tot, un conjunt de peces elegants, cuidades, imponents i fastuoses resultat del tàndem Conxita i Pepe, ja que la unió de les seves habilitats manuals té com a resultat unes obres d’una extraordinària qualitat alhora que  la unió de la ceràmica, resultat de la confluència dels quatre elements fonamentals de la natura: terra, aigua, aire i foc, i, el ferro, usat com primera matèria en la indústria i també en les arts enriqueix enormement les produccions que ben segur no deixaran a ningú indiferent.

Us recordem que l’horari del Museu és : dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

+ Informació
Tel. 977 71 83 39
terracota@galera.cat
www.galera.cat

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment