General

14, 21, 28/01/2019

Información

L’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest mes un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques

Està organitzat pel Campus Extens de la URV del municipi, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, per als dilluns 14, 21 i 28 de gener

El Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques aquest 2019, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i de la Diputació de Tarragona. El cicle consta de tres conferències, a càrrec d’experts en la matèria, que tindran lloc els propers tres dilluns de gener, a les 19.30h, al Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant. En concret, a la Sala Bonet Castellana.

La primera, la del 14 de gener, anirà a càrrec del físic nuclear, investigador i divulgador científic Javier Castelo Torras i tractarà sobre Ulugh Beg, net del gran conqueridor Timür (Tamerlan) i monarca d’un gran imperi de l’Àsia central durant el segle XIV, que va destacar com a astrònom i com a matemàtic i que va fer construir un descomunal observatori astronòmic a Samarcanda (Uzbekistan).

La segona, la del 21 de gener, titulada “Escepticismo, pensamiento crítico y sentido común. Algunos ejemplos de creencias acríticas populares”, la impartirà Ferran Tarrasa Blanes, enginyer Industrial en Tècniques Energètiques i Doctor Enginyer Industrial, que des de l’any 2008 és el cap d’Enginyeria en planta de la central nuclear d’Ascó.

El ponent Javier Castelo serà també l’encarregat de la tercera conferència, la del dia 28 de gener, titulada “Rosalind Franklin i l’estructura de l’ADN». Aquesta física-química anglesa va morir de manera prematura i no va poder nominada pel Nobel de Medicina del 1962 per la seva col·laboració en el descobriment de l’estructura de l‘ADN.

+ Informació
Tel. 977 823 313
info@vandellos-hospitalet.cat
www.vandellos-hospitalet.cat/

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors

LEl municipio de Vandellòs y L’Hospitalet de l’Infant,  que tiene como marca turística “L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors”, presenta un precioso paisaje donde la montaña se funde con el mar, y donde se puede disfrutar de un lugar lleno de contrastes. De los cinco núcleos de población que integran el municipio, tres Leer más