General

01 i 02/06/2019

Información

Els dies 1 i 2 de juny es realitzarà al Museu de les Terres de l’Ebre el curs "Flora i vegetació de les serres litorals mediterrànies”. Aquest curs està organitzat per la Institució Catalana d’Història Natural, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, conjuntament amb el Museu de les Terres de l’Ebre i s’inclou dins del cicle de cursos naturalistes que cada any organitza la ICHN.

Les serralades mediterrànies acullen una flora i vegetació singulars adaptades al clima calurós que n’es propi i a períodes de sequera que poden ser llargs i durs per a la vegetació. Però, amés,  la diversitat d’hàbitats que trobem en aquestes serres, que acostumen a ser d’una altitud mitjana o baixa, afavoreix la presència d’una flora rica i diversa i molt pròpia d’aquests espais naturals.

Al llarg dels dos dies en que s’estructura el curs, els continguts impartits es divideixen en dos gran blocs. Un primer bloc en el que s’introduiran als participants els conceptes teòrics com l’identificació de les famílies i les principals espècies de flora presents a les serres litorals, el tipus de vegetació que trobem i quin és el seu orígen evolució i diversitat.

El segon bloc serà eminentment pràctic i consistirà en la visita al camp per observar la flora i vegetació a les serres de Cardó i de Montsià.

PROGRAMA:

  • Dissabte 1 de juny
    De 9.30 a 14 h. Presentació del curs. Sessió teòrica: la flora i vegetació mediterrànies, orígen, evolució i diversitat; reconeixement de les principals famílies de plantes vasculars mediterrànies i espècies destacades.
    De 14 a 16 h. Pausa per dinar.
    De 16 a 19.30 h. Sortida de camp. Flora i vegetació de la serra de Montsià
  • Diumenge 2 de juny
    De 9a 15 h. Sortida de camp. Flora i vegetació de la serra de Cardó.

Professor:

José M. Blanco, biòleg, Secció de Botànica i Micologia, Universitat de Barcelona

Cal que porteu:

Material i euqipament de camp. Lupa de camp si en teniu, roba i calçat còmode, repel·lent d’insectes i gorra o barret. El desplaçament de camp es farà en cotxes particulars.

+ Informació e Inscripcions

Per realitzar la inscripció us podeu adreçar a la Secretaria de la ICHN al telèfon  933 248 582 o enviant un email a ichn@iec.cat, també us podeu informar enviant un email a info@museuterresebre.cat o trucant al telèfon del Museu 977 702 954. La matrícula per als socis de la ICHN, els de les entitats amb les quals té acords de col·laboració i els habitants de les Terres de l’Ebre és de 30 €, i per als altres inscrits és de 54 € (estudiants i aturats 40 €).. La inscripció es considerarà formalitzada un cop realitzat el pagament del curs ingressant l’import de la matrícula al compte corrent ES51-0133-3001-20-4200002683. Les places estan limitades a 20 inscrits i es cobriran per rigorós ordre de inscripció.

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Amposta

AmpostaAmposta, capital de la comarca del Montsià, es una ciudad con un extenso término municipal, que abarca desde una parte de la sierra de Montsià hasta el Delta de l’Ebre. Esta diversidad de ambientes le permite ofrecer una amplia oferta turística que se mantiene todo el año. La naturaleza es uno de sus grandes atractivos Leer más