General

Del 09/03 al 28/04/2019

Información

Olis i Acrílics d’en “Tines”

“La terra com a element i com a espai”

Sala 2, Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera

Del 9 de març al 28 d’abril de 2019, la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa acollirà una exposició de pintura:  “La terra com a element i com a espai” de Toni Martínez i Farré, conegut amb el nom de “Tines” .

“Tines”  va néixer a Sabadell i  va iniciar els estudis d’art a l’Escola Industrial i d’Arts i Oficis, d’allí, en l’especialitat de ceràmica, juntament amb Agustí Puig i tenint com a mestre Josep Maria Brull i Pagès. Segons les seves pròpies paraules, “no és fins que es trasllada a Igualada, el 2004, que es proposa pintar, corprès per la llum de l’Anoia i la Segarra.  En aquest període, assessorat pel pintor Antoni Borrell i Pujol, a Artesa,  inicia una nova etapa creativa”.

És el primer cop que exposa al nostre centre tot i que ha realitzat exposicions individuals i col·lectives arreu de Catalunya: Igualada, Cervera, Barcelona, Les Borges Blanques, Vic, Artesa de Segre, la Baronia de Rialb, Sant Cugat del Vallès, Calldetenes,  Montesquieu, etc.

“La terra com a element i com a espai” és el títol que li ha posat “Tines” a l’exposició i no és perquè sí. Les obres que la conformen són un estudi acurat del paisatge, ja sigui a través de composicions un xic figuratives o totalment abstractes.

La terra com a element, que juntament amb d’altres objectes forma part d'un tot. Representada a través del marró groguenc, present a la majoria de les seves obres, ens aporta realisme i ens apropa a la natura, a les estacions de l’any, als mesos, als anys i en definitiva a la Mare Naturalesa  i al cicle de la vida.

Formes diluïdes que deixen entreveure espais delimitats amb muntanyes i vegetació, espais on la línia és fonamental  o d’altres on les textures penetrants ens criden l’atenció pels seus colors intensos.

La llum i la perspectiva reben un tracte especial i són els que marquen les directrius a pràcticament totes les seves composicions tot i que els colors són essencials també. Així, l’enorme presència dels pastels ens transmeten seny, esperança, claredat i ordre, mentre que els vermellosos i negres ens mantenen alerta transferint-nos dinamisme, vitalitat, passió però també quelcom de tristor i enyorança.

Amb tot, obres plenes de força, de vitalitat, d’ordre i pulcritud que conviden a reflexionar i pensar amb calma i serenitat alhora que denoten gust pel detall, harmonia i una extraordinària qualitat tècnica.

Us aconsellem que visiteu l’exposició perquè ben segur que us sorprendrà agradablement i us ajudarà a desconnectar de la situació tan convulsa que ens està tocant viure.

Us recordem que l’horari del Museu Terracota és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.

+ Informació i visites concertades fora d’aquest horari:
Tel. 977 71 83 39
terracota@galera.cat
www.galera.cat

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment