General

del 01/08 al 06/09/2020

La Xarxa surt al carrer_2020

Información

Ulldecona arrenca la temporada de La Xarxa amb teatre de carrer.

L'1  i  8 d'agost i el 6 de setembre grans i menuts podran gaudir d'espectacles familiars al carrer.

Tot i que la temporada dels “Dissabtes de Teatre”  al Teatre Orfeó Montsia començarà el dia 3 d'octubre de forma gradual amb les normes de seguretat, higiene i amb l'aforament que pertoca al qual s'ha d'aplicar per la incidència del Covid-19, este estiu el col.lectiu de la Xarxa Ulldecona amb l'Ajuntament de la localitat portaran a terme tot un seguit d'actes festius al carrer respectant les mesures de distanciament.

Amb el lema “ La Xarxa surt al carrer “ Xarxa Ulldecona vol mantenir l'esperit iniciat l'any 2004 de programació estable de teatre professional destinat a tots els públics programan produccions ajornades durant la passada temporada i ampliant l'oferta d'espectacles familiars, tots ells divertits i trepidants.

La programació per a tots els públics al carrer comença el dissabte 1 d'agost a les 19:00 h. a l'esplanada de l'Oficina de Turisme d'Ulldecona, edifici modernista de César Martinell. El recinte, amb aforament limitat, tindrà  dos controls  d'accès, pel carrer Mossén Mulet i Passeig de l'Estació confluència carrer Sans Borja. El preu per al primer espectacle serà d'un 1€, no hi haurà taquilla  i la compra de les localitats es podrà fer només a través del portal de venda de l'entitat www.ulldeteatre.org. Per tant  les entrades per accedir a l'espectacle  s'hauran de comprar per avançat OnLine i presentar-les en pdf dins del mòbil o imprimir-les a casa.

L'espectacle inaugural de “ La Xarxa surt al carrer “ serà “ Mira't “ de la companyia circense “ Circ Pànic “. Una proposta valenta creada pel mateix intèrpret, l'acròbata Jordi Panareda amb direcció de l'actor i director italià Piero Steiner i Stéphanie Coppé i amb música en directe. Una creació amb una gran balança, pesos, equilibris, acrobàcies, contrapesos… un viatge a la recerca constant dels límits de l'equilibri.  Arriba ara a Ulldecona havent  participat al “Festival Sismògraf” d'Olot, a “La Mar de Circ” de Vila-real, a “Fira Tàrrega”, “La Vela de Ca l'Estruch” de Sabadell , al “CCBW” (Centre Culturel du Brabant Wallon-Belgique) i “Fira Mediterrànea” de Manresa entre altres.

La festassa, el divertiment i la cultura en temps de Covid seguirà el dissabte 8 d'agost amb el grup d'animació “ Fadunito” que passejarà a “ La Gran Família “ pel carrer major de la localitat. Este espectacle familiar, format per una mare i el seus fills tenen una característica molt singular. Són grans, de dimensions espectaculars, un show visual i itinerant amb moltíssima interacció amb el públic i l'espai.

El primer diumenge de setembre día 6, el que hauria d'haver sigut el final de les festes majors, la Xarxa Ulldecona aporta a l'hora del vermut i a diferents indrets del municipi dos nous formats artístics adaptats a la nova normalitat on el circ, pallassos i música en directe agafaràn embranzida als carrers amb els espectacles  “ A la fresca” i  “ Bi Circ “,  tots ells còmics, visuals, sense text a través del llenguatge del clown.

A la fresca” es tracta d'escenes quotidianes i surrealistes, que portades a l'extrem esdevenen còmiques. Tres dones xerrapetes, divertides, insòlites i una cadira gegant de tisora de fusta de les d'envelat de tota la vida surten a prende la fresca. La pallassa Anna Confetti i dos compis més  generen situacions còmiques al llarg del recorregut amb tot el seu particular univers. Este espectacle itinerant es va estrenar a la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

La companyia de teatre gestual, circ i humor “ Circ Xic “ recuperen l'esperit del món de circ ambulant i el renoven. Espectacle itinerant amb parades per tal que l'espectador faci el seguici per no perdre's la següent actuació. Quatre personatges apropen al fantàstic món del circ en homenatge als circs ambulants que anaven de pobles a poble. Ells ho fan amb la “ Bicirc “ una bicicleta amb música, arriben, munten, actúen i desmunten amb escenes trepidants de principi a fi. Teatre físic, visual, divertit i directe.

El organitzadors, la Xarxa Ulldecona i l'Ajuntament esperen que el públic gaudeixi de la iniciativa del teatre de proximitat invitant a la gent del territori a participar-hi preservant la seguretat de les persones i mantenint la normativa establerta.

www.ulldeteatre.org

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment