General

28 i 29/10/2019

Información

Des de fa dos anys, el Festival Tyrika ha esdevingut en la màxima expressió d'aquest impuls de la memòria ibèrica. La seua tercera edició, que se celebrarà els dies 28 i 29 de setembre, arriba amb una novetat important: l'epicentre de l'activitat es desplaçarà del nucli antic d'Alcanar a l'entorn del poblat de la moleta del Remei. Les exposicions temàtiques, els tallers didàctics o les demostracions artesanals tornaran al municipi, però aquest cop en un nou context que permetrà generar una atmosfera més fidedigna i estimulant.

Com a novetat, enguany es podrà gaudir de la recreació història "Històries vora de la llar" o l'espectacle "L'ocàs del guerrer" a l'entorn de l'ermita del Remei. Els espectadors també podran veure com es construeix un forn siderúrgic i viure en directe el procés de reducció i treball de forja o fins i tot apropar-se a l'època iber amb ulleres de realitat augmentada gràcies a la recreació virtual. I, com sempre, els menuts de casa podran participar de diferents activitats i tallers que els aproparan a aquesta cultura mil·lenària d'una manera lúdica i pedagògica.

L'origen de Tyrika

El poema "Ora Maritima" de l'escriptor romà Ruf Fest Aviè, explica que, entre Peníscola i la desembocadura del riu Ebre, hi havia, molt abans del segle IV, nombrosos assentaments i que un d'aquests s'anomenava Tyrichae, conegut també avui com Tyrika. Segons Aviè, Tyrika era un gran centre de poder fortificat, conegut per les seues riqueses i per ser un port d'arribada de productes d'arreu de la Mediterrània. Alguns experts situen Tyrika a la residència fortificada de Sant Jaume d'Alcanar, actualment en excavació, de la qual el poblat preiber i iber de la Moleta del Remei, avui visitable, era un dels assentaments que quedava sota els seus dominis.

+ Informació
Facebook
Twitter
Youtube
www.alcanar.org

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Alcanar

AlcanarLes Cases d’Alcanar, conegudes com “Les Cases” s’emplaça al litoral canareu, a 4 km d’Alcanar, cap del municipi Les Cases d’Alcanar és una de les viles marineres amb més encant de la Costa de l’Ebre, la seva fisonomia d’autèntic poble mariner marcada per una façana marítima que conserva encara les antigues cases de pescadors, juntament Leer más