General

22/09/2019

Información

La XX edició de la Festa de la Sega, que començarà a les 11hores, transformarà un any més el port pesquer en un sequer. Allí es mostrarà als visitants el procés tradicional de transformació de l’arròs un cop segat fins al moment de l’ensacat.

Aquest procés s’inicia un cop es tenen les garbes d’arròs ja preparades, les quals es transporten amb el tiràs (mena de trineu que s’utilitza per transportar les garbes d’arròs per l’arrossar). A continuació, es desfan les garbes d’arròs, es mesclen amb palla i s’inicia el procés de trillar l’arròs (separar el gra d’arròs de la palla), en aquest cas se’n mostraran dos tipus: trillar a potes (amb les potes de l’animal) i trillar amb el trill (amb una mena de corró circular amb claus que és arrastrat per l’animal).

Un cop trillat l’arròs es neteja el gra de la palla, el que s’anomena despallar, amb forques, s’amuntega el gra i, mitjançant el ventat amb pales de fusta, se separa les restes de palla més petita i la pols del gra.

Tot seguit, s’inicia el procés d’assecat, és a dir ,s’amuntega l’arròs i posteriorment es fan rieres amb els peus per estendre totalment l’arròs sobre l’era o sequés, i un cop estès, s’asseca al Sol (de cara a la nit, en el passat, es tornava a amuntegar i es tapava per evitar la humitat de la rosada).

Un cop sec l’arròs, es neteja per últim cop el gra d’arròs, per a la qual cosa s’utilitza la criba, que a més, abans també servia per classificar l’arròs. Finalment, l’arròs ja està preparat per a l’ensacat.

Degustació de tipus d’arròs. Aquest dia també es duu a terme, a partir de les 11;30 hores una degustació de diversos tipus d’arròs cuinats pels nostres restauradors A més, es podran degustar postres i productes elaborats amb aquest cereal. Al mateix port també es podrà veure com es cuina l’arròs.

Al llarg de la festa es podrà gaudir de la música tradicional de rondalla amb Suc
d’anuila i lo Guardet Lo Cantador.

XX Jornades Gastronòmiques de l’arròs de l’Ampolla

Aquesta festa dona el tret de sortida a les XX Jornades Gastronòmiques de l’arròs
de l’Ampolla, que tindran lloc del 21 de setembre al 6 d’octubre, i on 14 restaurants del nostre municipi presentaran diversos menús al preu comú de 27 euros.

Els restaurant adherits a les jornades són: restaurant Bama- Beach Club, Restaurant Botavara, restaurant Can Piñana, restaurant Casa David, restaurant Casa Llambrich, restaurant Club Nàutic - Casa Montero, restaurant La Barraca, restaurant la Roca Plana, restaurant Lo Goleró, restaurant Nova Devimar, restaurant Rafa, restaurant Restaurant Del Mar - Flamingo, Restaurant Sol, restaurant Taperia Lo Típic.

Coincidint amb aquestes jornades, el dia 28 de setembre podrem gaudir de l’actuació de La Dinamo on cycless a partir de les 19:00 hores pels carrers de la nostra localitat.

+ Informació
Facebook
Instagram
Twitter
www.ampollaturisme.com

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

L'Ampolla

LLos orígenes de la hermosa villa se remontan a la época ibérica. Los historiadores sitúan L’Ampolla en la ciudad helénica de Lebedontia, habitada por la tribu íbera de los edentants o erdets. Se han encontrado vestigios de la época romana y prerromana que confirman la antigüedad de las raíces de esta gran villa, como monedas, Leer más