General

22, 26, 28 i 29/12/2019

Información

Diverses novetats en el  XXII Pessebre dels Estels

Hi haurà dos torns d’accés, noves escenes i més espais

Les persones que visitin el 22è Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló, previst per als dies 22, 26, 28 i 29 de desembre, s’hi trobaran diverses novetats, segons ha avançat l’Associació Masia de Castelló. Aquesta entitat, que és la que l’organitza amb el patrocini de l’Ajuntament, ha establert dos torns d’accés al Pessebre, per distribuir els visitants i oferir-los una experiència més gratificant: un a les 18 h; i un altre a les 19 h. També hi haurà quatre escenes noves: un llaurador amb ruc, una sínia manual, l’infern i el pastor de muntanya. Així mateix, els àngels estaran en lloc més privilegiat per anunciar l’arribada del Senyor; i el circuit serà més ampli, perquè els visitants puguin veure totes les escenes (més d’una cinquantena) amb més comoditat. S’ampliarà, igualment, l’espai dels tallers organitzats per Lo Tossalet, per darrera de la construcció de pedra seca, on també es col·locarà un tancat d’ovelles nou. I a la part on abans hi havia la carbonera i els llenyataires, hi haurà un gran tancat de cabres de les nostres muntanyes i l’accés a la nova sínia.

D’altra banda, la gran carpa que s’instal·lava a l’entrada del Pessebre s’ubicarà en un nou espai, a la part superior on hi ha els corrals dels rucs. D’aquesta manera, quan els visitants arribin a Castelló tindran una imatge més rústica del poble. En el lloc de la carpa, s’instal·laran dues casetes de venda de begudes i de menjar perquè els visitants puguin prendre un refrigeri mentre esperen per accedir-hi.

Les entrades es poden comprar online a www.masiacastello.cat o a Castelló mateix, en arribar al poble, i com l’any passat tenen un preu de 5 euros, per als nens d’entre 4 i 9 anys; i de 8 euros, per a la resta de públic; per als menors de 4 anys, l’accés serà gratuït. Enguany, l’organització ofereix un nou producte, que és l’Experiència del Pessebre dels Estels, que consisteix a passar el dia al pessebre i fer de figurant com un més. Aquesta experiència té un cost de 40 euros per adult (a partir de 12 anys), 20 euros per nen (de 4 a 11 anys) i és gratuït per a nens de 0 a 3 anys.

Les persones interessades a visitar el Pessebre caldrà que s’apropin fins a Vandellòs, on se’ls indicarà com arribar amb el seu propi vehicle, per camí asfaltat, fins a l’aparcament, una gran zona condicionada per estacionar els vehicles fàcilment.
Precisament, el que veritablement fa únic aquest pessebre és el lloc on se celebra. Castelló és un poble medieval del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, enclavat entre muntanyes, que quedà deshabitat a la meitat del segle XX. La seva decadència física s’aturà quan l’any 1997 es va constituir l’Associació Masia de Castelló i va organitzar el seu primer pessebre vivent.

Poc a poc Castelló, gràcies al Pessebre, ha recuperat carrers, parets, eres, cases i algun sostre, aleshores mig enrunats i amagats sota la vegetació. Però no només ha recuperat el seu aspecte físic, sinó també, cada Nadal, la seva vida, aquella que havia tingut a principis del segle passat, quan hi habitaven prop de 120 persones. Així doncs, a Castelló, per Nadal, hi torna a haver ferrer, baster, llatadores, canyisser, fuster... A l’era hi torna a haver garbes, al forn s’hi sent de nou el flaire del pa acabat de fer, a la taverna s’hi canta novament i el fum dalt al bosc del Tossalet delata la carbonera.

En aquesta 22a edició, els visitants també podran participar en el concurs d’Instagram que convoca la Regidoria de Turisme per quart any consecutiu.

Les bases del concurs es poden consultar a
www.hospitalet-valldellors.cat

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors

LEl municipio de Vandellòs y L’Hospitalet de l’Infant,  que tiene como marca turística “L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors”, presenta un precioso paisaje donde la montaña se funde con el mar, y donde se puede disfrutar de un lugar lleno de contrastes. De los cinco núcleos de población que integran el municipio, tres Leer más

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Vandellòs i lEl municipio de Vandellòs y L’Hospitalet de l’Infant,  que tiene como marca turística “L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors”, presenta un precioso paisaje donde la montaña se funde con el mar, y donde se puede disfrutar de un lugar lleno de contrastes. De los cinco núcleos de población que integran el municipio, tres Leer más