#joemquedoacasa

12 de maig 2020

l’Ampolla, una destinació turística “Covid19 – Safe”

• L’Ampolla posa en marxa un pla de prevenció per a ciutadans,
turistes i establiments per transformar tot el municipi en una
destinació segura contra la Covid-19.

L’Ajuntament de l’Ampolla i l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, a través de ValueGenSys, empresa consultora hotelera, han treballat per transformar tot el municipi de l’Ampolla en una destinació turística “Covid19-Safe”, perquè els visitants i els turistes puguin anar-hi amb seguretat sanitària i total tranquil·litat.

Des de l’inici de l’Estat d’Alarma, encara vigent, a l’Ajuntament de l’Ampolla i a les empreses del municipi els hi va aparèixer la preocupació sobre què passaria aquest any amb el turisme, un dels principals motors econòmics de la població. Amb l’empitjorament de la pandèmia a nivell global, des del consistori i també des del teixit empresarial es va arribar a la conclusió que era necessari transformar tot el municipi en una destinació turística segura contra la Covid-19, amb l’objectiu de garantir tant als ciutadans com als turistes una alta seguretat sanitària.

A partir de la detecció d’aquesta necessitat, s’ha treballat en la creació d’un pla de prevenció adreçat a la ciutadania de l’Ampolla, als visitants, als turistes i també als establiments de la població.

D’una banda, per als ciutadans, ciutadanes, turistes i visitants s’ofereix la realització d’un ampli curs online de prevenció del contagi de la Covid-19, a través del qual se’ls hi explica de forma senzilla què és el coronavirus SARS-CoV-2, com es combat, com se l’ha de controlar, com han de protegir-se i com han de protegir als altres.

A tots els visitants i turistes se’ls informarà sobre les mesures de protecció que han d’adoptar i se’ls recomanarà la realització del curs just a la seva arribada al municipi o quan estiguin realitzant, prèviament des de la seva residència habitual, la reserva d’allotjament.

D’altra banda, per als establiments s’ha posat en marxa un segon curs en línia sobre com es creen i s’implanten plans de prevenció contra la Covid-19 a empreses i espais públics. Un cop que els propietaris dels negocis de l’Ampolla hagin realitzat aquest curs, es dissenyarà un pla personalitzat per a cada establiment per controlar tots els potencials perills de contagi.

Una vegada que aquest pla estigui finalitzat, professionals de la prevenció l’avaluaran i, si aquest compleix amb les mesures necessàries, l’establiment obtindrà un certificat que acrediti que és un lloc “Covid19-Safe”.

Els cursos, finançats per l’Ajuntament de l’Ampolla i amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris de l’Ampolla, són de lliure accés i gratuïts tant per a la ciutadania, com per a turistes i establiments, i es podran consultar a la pàgina web
https://www.ampolla.cat/covid-safe.

Mercat ambulant extraordinari a la plaça del Mercat

Els productes frescos tornen a la plaça Cecília Carvalho i els carrers paral·lels a la plaça Constitució

Amb l’entrada amb la Fase 1 del Pla de Desescalada i davant la possibilitat de celebrar mercats ambulants a l’aire lliure amb un 25% de l’ocupació, l’Ajuntament d’Amposta ha decidit crear el MercaCovid, un mercat ambulant extraordinari, amb diferents parades de productes diversos, que es repartiran entre a la plaça del Mercat, a la plaça Constitució i a la plaça Cecília Carvalho per tal de garantir totes les mesures de seguretat i prevenció.

Entre la plaça Cecília Carvallho i els carrers paral·lels a la plaça Constitució i s’instal·len les parades de productes frescos, mentre que a la plaça del Mercat s’ubiquen les d’altres sectors com la roba o el parament de la llarg.

La regidora de Comerç i Mercat Municipal destaca que no es tracta del mercat dels dimarts, sinó que es tracta d’una “autorització extraordinària de venda ambulant”. Aquest dimarts 12 de maig és el primer dia en què s’ha instal·lat

22 d'abril 2020

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebra Sant Jordi amb un programa d’activitats virtuals

Lha organitzat lAjuntament, els centres educatius i diverses entitats del municipi, amb la col·laboració de Ràdio lHospitalet de lInfant i de la Televisió de Vandellòs

Perquè malgrat el confinament, tots els ciutadans i ciutadanes, i especialment els infants, puguin celebrar Sant Jordi a casa, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, els centres educatius i diverses entitats del municipi han organitzat un programa d’activitats amb la col·laboració de Ràdio l’Hospitalet de l’Infant i de la Televisió de Vandellòs (TVV).

Aquest programa comença avui dimarts 22 d’abril i es perllongarà durant tota la setmana. Inclou manualitats relacionades amb Sant Jordi, a càrrec d’artistes locals; contacontes, a càrrec de la Biblioteca Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant i de les tutores de la llar d’infants Sol i Vent de l’Hospitalet; i la programació especial de la Ràdio i la TVV, amb entrevistes, recomanacions de llibres, lectures compartides dels alumnes de l’Institut Berenguer d’Entença, poemes, etc.

Tant els tallers com els contes es podran seguir per la TVV i també al Facebook de la Biblioteca Infant Pere i als canals YouTube de la TVV i de Cultura a l’Abast.

A banda d’això, les AMPA de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i de l’Escola Valdelors de Vandellòs han organitzat una mostra de dibuixos de Sant Jordi dels alumnes que es podrà veure a les xarxes socials de les AMPA, al Facebook de la Biblioteca Infant Pere i al canal YouTube Cultura a l’Abast.

A més, tant Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant com el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) animen els veïns i veïnes a decorar els balcons, jardins, finestres i terrasses amb la temàtica de Sant Jordi, entre altres propostes que altres entitats locals difondran a través de les seves xarxes socials durant aquests dies.

Més detalls a: www.vandellos-hospitalet.cat i a www.culturaalabast.cat

21 d'abril 2020

"Poemas en papel arroz" Jon Gras (La Ràpita, 1984-2015)

Video promocional de l’antologia poètica de Jon Gras per a SANT JORDI 2020: https://www.youtube.com/watch?v=kQqxEstff0Y 
amb el poema deltaic D’UNA COLÒNIA.
 
“Poemas en papel arroz” és lo títul de l’antologia poètica que lo poeta rapitenc Jon Gras (La Ràpita, 1984-2015) va dixar projectada para ser publicada a Mèxic durant lo viatge que volia emprendre al 2015. Jon havia triat fins i tot la portada, havia preparat 42 poemes i havia fet una proposta de disseny per a maquetació. Malhauradament lo polifacètic artista rapitenc va patir un ictus al febrer de 2015 i va dixar lo pla físic de l’existència. Diferents familiars i amics de Jon Gras, alguns que ja havien preparat portades i maquetació dels seus llibres anteriors, altres que l’esperaven a Mèxic i altres que sovint havien estat companys de lluites socials i de projectes artístics ebrencs, s’han organitzat per publicar l’antologia poètica de Jon a Catalunya i a Mèxic.
 

Caminada #mouteacasa - 26 d'abril 2020 - Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Classes dirigides amb el lema #mouteacasa

Amb l’objectiu també de fomentar l’activitat física, des de l’inici del confinament a casa, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant està oferint classes dirigides amb els seus monitors a través de la televisió local, la Televisió de Vandellòs (TVV), i del canal de YouTube de la TVV:  https://www.youtube.com/user/tvvandellos.

Les difon a través de la página de Facebook i el perfil de Twitter de l’Ajuntament amb els hashtags #mouteacasa #VandellòsilHospitalet #JoEmQuedoaCasa #JoActuo.

17 d'abril 2020​

A la comarca del Baix Ebre, hi trobem amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports el seu punt àlgid i esplendorós en la seva màxima expressió. Dos punts de referència vertebrats sota l’element més rellevant i preuat de la comarca: el riu Ebre, riu nascut a les muntanyes de Reïnosa, que creà el Delta i amb ell un dels paisatges més fascinants de tot Catalunya.

La puresa i l’esperança de l’Ebre acompanyen aquest paisatge de contrastos que transforma la realitat de cada un dels 14 municipis que agrupen la comarca del Baix Ebre (Tortosa, Deltebre, l’Ampolla, L’Ametlla de Mar, Roquetes, Camarles, l’Aldea, el Perelló, Tivenys, Paüls, Alfara de Carles, Aldover, Xerta i Benifallet) i tres entitats municipals descentralitzades (Jesús, Bítem i Campredó).

Un paisatge que defineix una comarca especial i diferent, i que fa de la seva història i de les seves característiques singulars un punt de trobada únic i meravellós per a totes les persones. Paratges plens de contrastos que, sens dubte, s’han de conèixer.

En la seva franja litoral trobem importants centres turístics com Vinaròs, Benicarló, Peníscola o Alcalà – Alcossebre. Municipis amb algunes de les millors platges de la província i tots els serveis i que concentren bona part de l’oferta d’allotjament.

Al costat d’ells, els seus municipis d’interior atresoren una història no menys important, una monumentalitat acord amb la seva importància al llarg dels segles i un paisatge agrícola ancestral amb l’olivera i l’ametller com a cultius principals.

La comarca pot presumir de tenir dos Parcs Naturals, i cadascú més diferent; el Parc Natural de la Serra d’Irta situat al litoral mediterrani i el Parc Natural de la Tinença de Benifassà a més de mil metres d’alçada i amb bioespais únics a la Comunitat Valenciana.

La seva gastronomia basada principalment en els productes de la mar, com a els caragols de Peníscola o el famós llagostí de Vinaròs, també té en l’oli i en la carxofa de Benicarló bons exponents de la seva qualitat gastronòmica.

I Concurs Microrelats Sant Jordi - ASCÓ 2020

Atesa la situació especial amb què viurem enguany la Diada de Sant Jordi provocada per la pandèmia de la COVID-19, hem pensat de promoure un concurs de microrelats per conèixer situacions, fets, pensaments o sentiments relacionats amb aquest període que estem vivint (no cal que siguin reals).

Qui pot participar-hi?

És un concurs obert a tothom, no hi ha cap limitació per presentar microrelats.

Quina ha de ser la temàtica?

El tema sobre el qual ha de tractar el microrelat ha de ser referent al moment actual que ha provocat la pandèmia (què sentim, com ho estem vivint, situacions reals o imaginàries, pensaments…).

Quines característiques ha de tenir el microrelat?

Ha de ser un text literari en prosa, que expliqui una història de forma concisa, amb una extensió màxima de 750 caràcters, aproximadament.

Quants microrelats podem presentar?

Cada persona pot presentar un màxim de tres textos.

Quan i com hem de presentar els nostres microrelats?

Es poden presentar les obres fins a les 23.59 hores del 20 d’abril. Els textos s’han d’enviar al correu cultura@asco.cat, indicant-hi nom, lloc i telèfon de contacte, i  en l’apartat Assumpte hi haurà de constar: Microrelat Sant Jordi.

Com seleccionarem l’obra guanyadora?

El jurat valorarà la qualitat literària de cadascun dels microrelats presentats per decidir quin n’és el guanyador i quins els dos finalistes.

Qui compon el jurat?

El jurat estarà integrat per un membre de l’Associació Cultural Lo Llaüt, un membre del Club de Lectura d’Ascó i per una mestra de l’Escola Sant Miquel d’Ascó.

Quan es farà públic el veredicte del jurat?

Els noms de la persona guanyadora del concurs i de les dues finalistes es donaran a conèixer el dia de Sant Jordi, dijous 23 d’abril, mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ascó.

Quin serà el premi?

El concurs tindrà una persona guanyadora i dues de finalistes.

La persona guanyadora del concurs obtindrà una activitat turística a Ascó per a dos persones.

Les persones finalistes rebran un lot de productes locals.

Tenim cap compromís?

Les persones que participen al concurs, simplement pel fet de participar-hi, ja estan donant el seu consentiment perquè l’Ajuntament difongui la seva obra per mitjà de les seves xarxes socials o els mitjans de comunicació del poble.

Us animem a participar-hi!

Àrea de Cultura

Ajuntament d’Ascó