P. Arquitectónico
Escola J. J. Ràfols
L'edifici escolar es troba dintre del nucli urbà de Lavit, entre el torrent de Mas Vendrell i el Carrer del Bosc. El Grup Escolar es va inaugurar a principis del segle XX, concretament el 22 de juliol de l'any 1928. Els senyors Josep i Jaume Ràfols van donar els diners per construir l'edifici i Pau Vidal i Rovira va donar els terrenys.
Heretat Segura Viudes
Antiga masia molt reformada, situada al sud-est de Lavit, prop del riu Bitlles i envoltada de vinyes i d'edificacions annexes destinades a caves. L'origen de la masia és antic, però el seu aspecte actual respon a reformes realitzades principalment durant el segle XX. El conjunt està format per la torre i altres edificis adossats. Els elements arquitectònics que apareixen són heterogenis (arcs conopials, portals adovellats, galeries d'arcs, etc), i hi ha unes grans cantoneres de pedra.
Molí Cover
Apareix la data de 1780, un escut i una inscripció il·legible al portal d'entrada. Edificació aïllada de planta quadrangular i coberta a dues aigües, que consta de planta baixa (on hi havia la maquinària del molí), pis principal (on hi havia l'habitatge), i dos pisos superiors amb galeries de finestres amb llinda, on hi havia l'assecador del paper. El portal d'entrada té un arc de mig punt, balcons d'un sol portal al primer pis i marcs pintats de diferents colors a les obertures de totes les façanes. Hi ha un rellotge de sol.
Sant Martí Sadevesa
La capella de Sant Martí Sadevesa era l'antiga església del poble. Es troba documentada des del 1149 i consta com a sufragània de Sant Marçal de Terrassola des de l'any 1413. És d'origen romànic però ha estat modificada en diverses ocasions. De la construcció original conserva només la porta de migdia. A la porta d'accés hi ha la data de 1762. Aquesta capella constitueix el centre del nucli rural de Sant Martí Sadevesa.
Sant Marçal de Terrassola
L'església de Sant Marçal de Terrassola és un edifici romànic que té el seu origen en els darrers anys del segle XI. L'any 1209 ja era esmentada com a parròquia. Actualment es troba en procés de restauració.
Santa Maria de Lavit
Es l'actual església parroquial de Lavit, que havia pertangut al Monestir de Sant Cugat del Vallès des de l'any 977.
El desaparegut
castell de Lavit (ubicat possiblement al lloc on actualment es troba l'església), la rectoria i el barri antic junt amb l'església, havien estat propietat de Mir Gelabert.
Torre del Guano
Conjunt format per una casa i un magatzem situat al peu de la carretera de Sant Pere a Sant Sadurní d'Anoia, prop del nucli de Lavit. Les dues construccions són de planta baixa. L'habitatge presenta una façana d'estructura simètrica, amb coronament ondulat i tres grans obertures rectangulars, dues finestres i la porta d'accés. Hi ha una torre damunt de la teulada i elements de decoració floral. El magatzem, molt reformat, té un coronament amb línies sinuoses i esgrafiats ornamentals. El conjunt respon a les característiques formals del Modernisme. La Torre de Guarro va ser construïda a principis del segle XX, segons la inscripció de l'any 1907 que apareix a la façana i també pel plantejament estètic de l'edifici.
Torre Sala de la Font
Edifici situat a l'interior del nucli urbà de Lavit. El conjunt de Lavit tracta de cases urbanes interessants per la seva composició de façana i per les decoracions florals o pels coronaments (de formes ondulades, esglaonades, amb ràfec o cornisa).