L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors Un paradís senderista i del turisme actiu

Mar o muntanya? A l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors ningú no s’ha de veure obligat a triar entre una opció i una altra, perquè fusiona ambdós elements. La combinació de mar i muntanya obre un ampli ventall de possibilitats per fer activitats a l’aire lliure o, simplement, gaudir dels paisatges del municipi. En aquesta època de l’any, en què els passejos i les excursions vénen més de gust, recórrer els seus senders i camins és una experiència molt recomanable.

A més de per les seves platges i el seu patrimoni històric i cultural, la destinació destaca per la seva proposta senderista. L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors té una xarxa de camins i pistes forestals d’uns 180 km.

Camí de Gavadà.
Muntanyes de Vandellòs. Serres del Mestral.
Vandellòs Hospitalet de l’Infant, Baix Camp, Tarragona

Per aprofitar aquesta extensa xarxa, s’han creat en els últims anys diverses rutes, algunes una mica més exigents i pensades per a persones que volen fer esport i d’altres que tenen un caràcter més familiar i lúdic. Aquest és el cas, per exemple, del sender litoral del Jonquet, que un any més ha tornat a rebre el guardó de Sender Blau.

Camí al grauet de Navaies.
Molló Puntaire.
Muntanyes de Vandellòs. Serres del Mestral.
Vandellòs Hospitalet de l’Infant, Baix Camp, Tarragona

Aquests camins transcorren per indrets que permeten als caminants gaudir d’unes vistes espectaculars, com ara panoràmiques de la costa i les muntanyes litorals, paisatges protagonitzats pels característics marges de pedra seca de la zona; o pels barrancs de la part més plana de les muntanyes; o per l’espai natural protegit del Torn…

Camí dels Fontanals.
Els Graus de Vandellòs.
Muntanyes de Vandellòs. Serres del Mestral.
Vandellòs Hospitalet de l’Infant, Baix Camp, Tarragona

L’Ajuntament va editar l’any passat, amb la col·laboració de Centre Excursionista Serres de Mestral i de l’editorial Piolet, un plànol amb 14 rutes. Són itineraris de diferents dificultats i distàncies, que permeten accedir a atractius turístics com la zona rocosa de la Mola de la Viuda, el poble abandonat de Remullà, el Coll de Presó des d’on es veu el poble de Vandellòs; les vistes del mar, del Delta de l’Ebre i del Camp de Tarragona en general que es poden admirar des de la Mola de Nadell a l’Hospitalet de l’Infant, les formacions rocoses del Barranc de Llèria… Cadascun dels recorreguts inclou un codi QR, perquè us els pugueu descarregar i seguir-los amb el telèfon mòbil o amb un dispositiu GPS.

Aquest plànol està disponible als punts d’informació turística del municipi; i en l’aplicació web de Wikiloc també es poden trobar diversos itineraris georeferenciats.

Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Turisme, a través del telèfon ( 977 82 33 28), del correu electrònic (turisme@vandellos-hospitalet.cat) i ara també a través del Whatsapp ( podeu enviar missatges al 674 249 628).