Freginals

Freginals

Things to do - general

Freginals és una zona de pas que uneix les ribes de l’Ebre i les terres deltaiques amb l’àrea de la Foia i els passos cap a l’interior pel massís dels Ports.

Comarca Montsià
AyuntamientoCarrer Major, núm. 11,
Teléfono Ayuntamiento977 572 789
Web Ayuntamientowww.freginals.info
Web Turismo
Latitud40.671706
Longitud0.519749

Patrimonio Cultural

El Coll de Freginals és una zona de pas que uneix les ribes de l'Ebre i les terres deltaiques amb l'àrea de la Foia i els passos cap a l'interior pel massís dels Ports. La Zona ha estat freqüentada durant la Prehistòria primer pels caçadors i recol·lectors paleolítics i després pels agricultors i ramaders, dels quals hi ha evidencies de poblats i necròpolis. Tot això és present a les Pintures Rupestres, ubicades a la Partida dels Masets i les Llibreres. Són representacions pictòriques escampades en petites cavitats i balmes per la Serra de la Pietat, formen part del conjunt de pintures llevantines de Catalunya. Són figures petites en moviment que reflecteixen alguna activitat pròpia d'aquella apoca.

A l'Abric dels Masets hi ha la figura d'un arquer en actitud de córrer: i a l'Abric de les Llibreres se representa dues escenes sobreposades, que només queda un ramat amb set cabres i cérvols.

Aquest conjunt pictòric fou declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat.

 

Patrimonio Natural

Serreta de Freginals

La serreta de Freginals, o la Serreta, és una serra situada entre els municipis de Freginals i Masdenverge (Montsià), amb una elevació màxima de 191 metres per sobre el nivell del mar.

 

P. Arquitectónico

Parroquia de Sant Bertomeu

L' església parroquial de Sant Bertomeu és de la 2a meitat del segle XVIII. La façana és d'estil barroc, però l'interior, amb una sola nau i tres altars per banda és d'estil barroc tardà.

Casal de Miralles - Ajuntament

Al carrer Major del poble, hi ha l'antic casal de Miralles , que, destruït durant la Guerra de Successió va ser reconstruït en 1728. Actualment, aquesta casa s'ha restaurat i és la nova seu de la Casa Consistorial.

Les construccions típiques de pedra que es troben per tot el terme del municipi: els marges de pedra en sec i barraques de pedra.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.