Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

Freginals

FreginalsUbicat als peus de la Serra del Montsià, el poble de Freginals gaudeix de paisatges de gran bellesa natural. És una zona de pas que uneix les ribes de l’Ebre i les terres deltaiques amb l’àrea de la Foia i els passos cap a l’interior pel massís dels Ports. El nom de Freginals, prové del

Patrimonio Cultural

Centre d’Interpretació de la Serra del Montsià C/ Pla de Corany, 17 Entrada gratuïta Per visites consultar a l’Ajuntament al telèfon 660 636 845 Equipament museístic que difon i valora les potencialitats mediambientals i socioculturals de la Serra del Montsià, espai de gran interés natural que destaca per la representativitat dels ecosistemes mediterranis, que contrasten amb les planes humanitzades que l’envolten. Està ubicat a la Casa de Cultura de Freginals, i incorpora part de les estructures d’un antic corral de bestiar. L’exposició permanent (amb maquetes, plafons, objectes i un multimèdia) divulga i presenta els valors naturals més representatius de la serra des d’una visió integradora de l’evolució del medi en relació a les activitats de l’home. També inclou una sala annexa, que és alhora sala polivalent (audiovisuals, actes i exposicions temporals) i una aula didàctica de natura. El centre es complementa amb el patrimoni natural i cultural del municipi i de la serra de Montsià, el descobriment del qual es propicia a través d’itineraris i àrees d’interpretació. A l'Abric dels Masets hi ha la figura d'un arquer en actitud de córrer: i a l'Abric de les Llibreres se representa dues escenes sobreposades, que només queda un ramat amb set cabres i cérvols. Aquest conjunt pictòric fou declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat.  

Patrimonio Natural

Itinerari per la Serreta de Freginals La serreta de Freginals, o la Serreta, és una serra situada entre els municipis de Freginals i Masdenverge (Montsià), amb una elevació màxima de 191 metres per sobre el nivell del mar. Aquest itinerari interpretatiu ofereix la possibilitat de contemplar els paratges de la Serreta de Freginals i alhora descobrir restes històriques com la Barraca de Quicolis, construcció que arriba fins gairebé els cinc metres d¿alçada. El recorregut, que comença i acaba al mateix municipi, permet des de visitar un antic forn de calç i contemplar fins on la vista es perd, les sinuoses formes del Delta de l’Ebre. Més informació: Ajuntament de Freginals: Telf. 977 57 27 89 aj.freginals@altanet.org Rutes des d'Freginals per camins envoltats d'oliveres. El primer tram de l'itinerari transcorre per camins rurals enquitranats, que connecten Freginals amb el peu de la serra enmig de cultius tradicionals d'oliveres a terrasses separats per murs de pedra seca. Sortirem de Freginals en direcció sud i anirem seguint els senyals verticals indicadors de l'itinerari. Amb un total de 3,2 km amb un desnivell de 120 m, que realitzarem en uns 30 minuts caminant o ritme de passeig o en 5 minuts si ens desplacem en automòbil. Pujada a la serra de Montsià. Aquest tram es realitza per un sender senyalitzat amb marques grogues que puja pel vessant esquerra del barranc del Sastre. En 2,5 km, pujarem suaument un desnivell de 350 m. Recorregut: 11,4 km anada i tornada Desnivell: 470 m Durada: 3-4 hores.

P. Arquitectónico

Església parroquial de Sant Bertomeu Plaça d’Espanya s/n Edifici barroc del segle XVIII construït en substitució de l'antiga església, molt malmesa aleshores i de la qual encara es poden veure algunes restes a l'interior de les cases ubicades al costat de l'Abadia. Aquest temple està format per una única nau espaiosa, tres capelles a cada costat i abisis poligonal. Casal de Miralles Situat al carrer Major del poble, hi ha l'antic casal de Miralles, que actualmente és la seu de l’Ajuntament. Destruït durant la Guerra de Successió va ser reconstruït en 1728. Dins de la Casa Miralles, l’antic menjador de la casa se conservava bona part del paviment original, del segle XVIII, format per la combinació de lloses roges amb petites rajoles, de producció valenciana, i molt popular i abundant en aquella època.També es conservava dos plafons ceràmics fabricats a la ciutat de València: Un plafó de temàtica naval. L’altre, el plafó de temàtica rural. Aquests elements s’han restaurat i es poden apreciar a l’interior de la Casa. A l’entrada es conserva un pou del segle XIV. Masia de la Creu del Coll Situada dins del terme de Freginals. És el lloc on va fracassar l'anomenat pronunciament de Sant Carles de la Ràpita, l'any 1860, fita històrica del carlisme.

Leer más

Especialidades

Carn a la brasa

Cuina Casolana

Menú diari