Móra d'Ebre

Móra d'Ebre

Things to do - general

Móra d’Ebre es troba situada a la riba dreta de l’Ebre, entre el pas de l’Ase i el de Barrufemes, al centre de l’anomenada cubeta de Móra. La vila és la capital de la comarca de la Ribera d’Ebre i s’estén al llarg de 48 km2, on viuen més de 6.000 persones. S’arriba a Móra d’Ebre a través de la N-420 , la C-12 i la T-324.

Comarca Ribera d'Ebre
AyuntamientoPlaça de Baix, 1
Teléfono Ayuntamiento977 400 012
Web Ayuntamientowww.moradebre.cat
Oficina TurismoPl. Sant Roc, s/n
Teléfono Turismo977 414 029

Patrimonio Cultural

Entre els edificis d'interès històric-artístic podem veure dalt, al cim d'un turó, damunt del riu Ebre, les restes del castell de Móra, d'origen islàmic, casa dels Entença i dels Ducs de Cardona. Actualment encara en resten les muralles exteriors i dues torres, d'entre les que destaca la torre fusellera.

Patrimonio Natural

A la vora del riu, podrem gaudir de diferents llocs de lleure (l’Aubadera i l’illa), condicionats i arranjats, on es pot contemplar el bosc de ribera, els paratges naturals de l’Ebre i una panoràmica de la vila amb el pont d’arcades al fons (que hom identifica amb la vila).

P. Arquitectónico

L’església prioral de Sant Joan Baptista es troba ubicada a la plaça de Baix on hi havia hagut el primer port fluvial, la primera barca. La plaça acull també la casa de la vila.

A la plaça de Dalt, situada al centre de Móra d’Ebre, hi ha l’estàtua dedicada a l’escultor fill de la vila Julio Antonio, obra realitzada pel també escultor morenc Santiago Costa, i la Casa Montagut, setcentista.

El convent de les Mínimes, construït l’any 1883 i fundat per sor Filomena Ferrer, filla de l’escultor Fèlix Ferrer de Móra d’Ebre, és un altre dels edificis que es poden veure

Cal visitar també la Sala d’exposicions Julio Antonio, ubicada als baixos del solar de la casa on va néixer l’artista.

Sortint del nucli urbà visitarem el paratge de Sant Jeroni, lloc d’acampada i de lleure, on es troben les ermites de Sant Jeroni i Santa Madrona, i el monument a la sardana de Joan Segú, tot sota l’ombra dels xiprers centenaris, al peu de la Picossa (496m)

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

La Festa Major es celebra l’últim cap de setmana d’agost, però al llarg de l’any es realitzen nombroses activitats i certàmens propis d’una gran capital: la Móra Morisca , fira medieval que es celebra la segona quinzena de juliol; la Fira del Llibre Ebrenc i la Fira d’Espectacles Literaris, al mes de juny; la Mostra de Teatre Amateur, Cazafir, fira dedicada al món de la caça que es celebra a primers de setembre; la Fira de Nadal i la del Bon Preu, dedicades al comerç, entre d’altres.

De comprasde compras
Profesionalesprofesionales