La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

Things to do - general
La vila de la Pobla de Massaluca, comarca de la Terra Alta, està situada a la part més meridional del terme. Té una extensió de 43,2 km2  i una altitud de 363 metres. El seu límit septentrional el marca el curs del riu Matarranya, afectat per la cua del pantà. És l’únic poble de la comarca que està en contacte amb el riu Ebre. Limita al nord amb l’Aragó, amb el municipi de Faió i la Ribera d’Ebre amb el municipi de Riba-roja (per Berrús); amb Vilalba dels Arcs, a l’est; amb Batea, al sud; i amb Nonasp, a l’oest.
La Pobla està comunicada, per carretera, amb Vilalba dels Arcs i Gandesa, d’una banda; de l’altra, amb Nonasp i Faió i Mequinensa; i finalment, de l’altre, amb Riba-roja (construïda per ENHER). Talment, en el seu terme comparteix amb Faió l’estació del ferrocarril, en la línia de Barcelona a Saragossa. 
Comarca Terra Alta
AyuntamientoPl. Major, 1
Teléfono Ayuntamiento977 439 754
Web Ayuntamientowww.poblamassaluca.altanet.org
Latitud41.180413
Longitud0.353656

Patrimonio Natural

Riu Matarranya

Sortim del poble pel carrer Faió, en direcció a Riba-roja. A pocs quilòmetres, agafem el desviament de Faió, i a prop de l'estació de ferrocarril la Pobla-Faió trobem el port nàutic, zona ideal per practicar esports aquàtics, pesca, etc.

P. Arquitectónico

Església parroquial de Sant Antoni

Edifici d’estil gòtic tardà. Té una sola nau i capelles laterals entre els contraforts. La volta és de creueria, amb nervis ben marcats.

La decoració de la façana és molt sòbria. Destaca el frontó triangular que conté la imatge de Sant Antoni. L'església acabà de construir-se l'any 1608.

Els Porxos

El poble encara conserva dos porxos, tot i que antigament, n’hi havia més. Són dos llocs molt emblemàtics, sobretot el porxo de la Plaça de la Vila al carrer Pilota, ja que sempre s'hi pot trobar algú que fa petar la xerrada.

Santa Madrona

Edifici de planta rectangular, amb portalada de mig punt adovellada. L’ermita de Santa Madrona la trobem situada dalt d’un tossal al entrar a la Pobla per Vilalba. Un curt passeig ens condueix a l’ermita. Indret molt ben conservat i amb l’entorn acompanyat d’un Via Crucis a manera de Calvari, consistent en els corresponents pilanets enjardinats.

Aquesta ermita sofrí les conseqüències de la passada guerra civil, i va ser restaurada l’any 1953. La festivitat de Santa Madrona se celebra el dissabte més proper al15 de març. L’any 1955 s’instal·là el camí anant cap a l’ermita un Via Crucis, a manera de calvari.

Ermita de Berrús

Seguim la carretera de Riba-roja i, a uns deu quilòmetres de la Pobla de Massaluca, hi ha un indicador que ens guiarà cap a l'ermita. L'església, originàriament, es trobava en un altre lloc, a la vora del riu, però l'any 1965 es va traslladar cap a l'emplaçament actual, salvant-la així de les aigües de l'embassament.

Los Trulls de l'Auligué

Los Trulls de l'Auligué

La Bassa, 3 , La Pobla de Massaluca
Allotjament rural independentMás información

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

Festes Majors de Sant Antoni

Romeria a Berrús

Festes d'estius. Festivitat de l'Assumpció

Festa del Casal Cultural

Fira de l'Ametlla

Alojamiento Ruralalojamiento rural