Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

La Pobla de Massaluca

La Pobla de MassalucaLa vila de la Pobla de Massaluca, comarca de la Terra Alta, està situada a la part més meridional del terme. Té una extensió de 43,2 km2  i una altitud de 363 metres. El seu límit septentrional el marca el curs del riu Matarranya, afectat per la cua del pantà. És l’únic poble de la

Patrimonio Natural

Riu Matarranya

Sortim del poble pel carrer Faió, en direcció a Riba-roja. A pocs quilòmetres, agafem el desviament de Faió, i a prop de l'estació de ferrocarril la Pobla-Faió trobem el port nàutic, zona ideal per practicar esports aquàtics, pesca, etc.

P. Arquitectónico

Església parroquial de Sant Antoni

Edifici d’estil gòtic tardà. Té una sola nau i capelles laterals entre els contraforts. La volta és de creueria, amb nervis ben marcats. La decoració de la façana és molt sòbria. Destaca el frontó triangular que conté la imatge de Sant Antoni. L'església acabà de construir-se l'any 1608.

Els Porxos

El poble encara conserva dos porxos, tot i que antigament, n’hi havia més. Són dos llocs molt emblemàtics, sobretot el porxo de la Plaça de la Vila al carrer Pilota, ja que sempre s'hi pot trobar algú que fa petar la xerrada.

Santa Madrona

Edifici de planta rectangular, amb portalada de mig punt adovellada. L’ermita de Santa Madrona la trobem situada dalt d’un tossal al entrar a la Pobla per Vilalba. Un curt passeig ens condueix a l’ermita. Indret molt ben conservat i amb l’entorn acompanyat d’un Via Crucis a manera de Calvari, consistent en els corresponents pilanets enjardinats. Aquesta ermita sofrí les conseqüències de la passada guerra civil, i va ser restaurada l’any 1953. La festivitat de Santa Madrona se celebra el dissabte més proper al15 de març. L’any 1955 s’instal·là el camí anant cap a l’ermita un Via Crucis, a manera de calvari.

Ermita de Berrús

Seguim la carretera de Riba-roja i, a uns deu quilòmetres de la Pobla de Massaluca, hi ha un indicador que ens guiarà cap a l'ermita. L'església, originàriament, es trobava en un altre lloc, a la vora del riu, però l'any 1965 es va traslladar cap a l'emplaçament actual, salvant-la així de les aigües de l'embassament.

Leer más

Especialidades

Allotjament rural independent

A 6 km del Pantà de Riba-roja

Ofertas

Productes típics del camp

  • fruita, vins, embotits...

Actividades

  • Aquàtiques
  • Senderisme
  • Rutes Btt
  • Excursions i visites a les ermites de Berrús i Santa Madrona