Benicarló

Benicarló

Things to do - general

Benicarló és una ciutat oberta al Mediterrani, que compta amb les més modernes instal·lacions i espais per gaudir del mar alhora que manté les activitats pròpies d’una tradicional ciutat marinera.

Benicarló és més que sol i platja. Benicarló és port de cultura. Visitar el Mucbe o descobrir el patrimoni cultural, artístic i arquitectònic a través dels itineraris que us proposem, són interessants opcions per conéixer millor la ciutat.

Són realment apreciats com a productes i plats típics de Benicarló, els procedents del mar: caixetes, navalles, raps, molls, llobarros, lluços, llamàntols, escamarlans i els saborosos llagostins.

Els procedents de l’horta són, bàsicament, les tomates, pimentons, patates, bajoques, enciams, i la carxofa, que ostenta la denominació d’origen com a reconeixement a la seua excel·lent qualitat.

L’oferta gastronòmica de Benicarló es basa en allò que entenem com a cuina mediterrània. La varietat de productes i la qualitat d’aquestos permet gaudir de plats com el suquet de peix, l’olla la paella de marisc, la paella del terreny, l’arròs negre, l’arròs a banda, el peixet fregit o les magnífiques ensalades mediterrànies.

La rebosteria típica de Benicarló és molt variada, però podem ressaltar el cóc ràpid, els carquinyols, els pastissets, els rotllets d’anís i les coques de Sant Antoni.

Comarca Baix Maestrat
AyuntamientoFerreres Bretó, 10
Teléfono Ayuntamiento964 470 050
Web Ayuntamientowww.ajuntamentdebenicarlo.org
Oficina TurismoPl. Constitució
Teléfono Turismo964 473 180
Latitud40.41841756057104
Longitud0.42325258255004883

Patrimonio Cultural

Museu de la Ciutat de Benicarló. Mucbe

Després de molts anys d'abandó, l'any 1995 es van iniciar els treballs de recuperació de l'antic Convent de Sant Francesc, les quals van culminar, el 25 de juny de 2005, amb la inauguració Museu de la Ciutat de Benicarló, més conegut com Mucbe.

En l'actualitat, el Mucbe és el centre cultural de la ciutat i des d'allí s'hi ofereix una ampla i atractiva programació cultural (xarrades, exposicions, concerts, presentacions de llibres...).

Poblat Ibèric

Els orígens de Benicarló els trobem en els poblats ibèrics del Puig de la Nau i de la Tossa, l'època de màxim esplendor dels quals se situa en els segles V i IV abans de de Crist.

El Puig de la Nau és una petita muntanya que està situada al nord del terme municipal de Benicarló, vora el llit del barranc d'Aiguaoliva, el qual serveix de límit natural entre el territori de Vinaròs i el de Benicarló. En la vessant d'aquesta muntanya, a una altura que oscil·la entre els 95 i 100 m sobre el nivell del mar, hi ha les restes d'un antic poblat que, presumiblement, constitueixen l'origen del poblament d'esta plana litoral en què es troba l'actual ciutat de Benicarló.

El Poblat Ibèric de Benicarló es pot visitar al llarg de tot l'any. Les visites cal concertar-les prèviament al telèfon 964460448 o bé al correu electrònic: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org

Horaris: Dimecres, divendres i dissabtes de 10 a 13 hores.

És necessari disposar de vehicle per arribar-hi.

L'entrada i la visita guiada són gratuïtes.

Patrimonio Natural

Platja del Morrongo

Platja emblemàtica de Benicarló, situada al costat del Port pesquer i esportiu. Es tracta d'una platja ideal per al turisme familiar, d'arena fina, al voltant de la qual es concentra una variada oferta turística que comprén des d'hotels i restaurants a bars o cafeteries.

Platja de la Caracola

Platja que connecta Benicarló amb Peníscola. Es tracta d'una franja costanera d'arena poc afectada per la massificació turística on s'hi pot gaudir tranquil·lament del sol i els esports nàutics

Platja de la Mar Xica

Platja situada al costat del Port esportiu, completament oberta al mar; és de cudols i està dotada dels serveis necessaris per a garantir una tranquil·la i confortable jornada de platja. A l'estiu s'hi instal·len els típics bars de platja que permeten gaudir, encara amb el sabor del mar en els llavis, de la millor tradició de la cuina marinera.

 

 

Ermita de Sant Gregori

s. XVI. Situada a 2 km de Benicarló, l'edifici ofereix detalls del gòtic tardà. Té un ampli pòrtic format per cinc arcs de pedra llaurada i al seu interior es troba una talla del sant de fusta policromada del s. XVI.

L'ermita és el punt tradicional de reunió per a la realització de torrades a l'aire lliure, especialment el dia la Romeria del Sant, el 9 de maig.

Església de Sant Bartomeu (s. XVIII)

Entre els monuments més notables de Benicarló destaca l'església de Sant Bartomeu, patró de la ciutat juntament amb els Sants Senén i Abdó.

L'església de Sant Bartomeu va començar a construir-se el 25 de maig de 1724 i es va acabar el 9 d'octubre de 1743. Es tracta d'una edificació nova que va substituir l'anterior església, de la qual es conserva poca informació.

L'església té una arquitectura pròpia de l'última fase del barroc, amb un campanar octogonal sense i separat de l'església. A excepció de la façana i de certs elements pictòrics, és d'una gran sobrietat i respon a un dels tipus de més gran tradició constructiva a la Comunitat Valenciana.

La façana és de pedra llaurada i serveix de marc a una monumental portalada barroca de dos cossos flanquejats per esveltes columnes salomòniques exemptes. Tot el conjunt artístic de la portada es troba enriquit amb una ornamentació barroca abundant i d'acurada execució.

El temple té una sola nau amb creuer i capelles. A l'interior, diversos arcs comuniquen les capelles i els donen un aspecte de naus laterals. Les cúpules de les capelles tenen llum zenital. També té grans finestrals al frontis, al creuer i a la cornisa de la nau.

El campanar és octogonal i exempt, construït amb grans blocs de pedra llaurada del país.

Té quatre cossos molt massissats, els tres primers i el quart amb un finestral estilitzat de mig punt en cada cara, on estan instal·lades les campanes.

Com a peces artístiques i de valor, cal destacar un natzaré de José Esteve Bonet, diferents peces d'orfebreria morellana del segle XVI. També cal esmentar la custòdia del s. XVIII, que fa 1'40 m d'alt i és de plata daurada i altres metalls, així com la creu processional, gòtica i possiblement de la primera meitat del s. XV.

Finalment, cal destacar el retaule de la Mare de Déu del Remei, una pintura amb la Mare de Déu i el Jesuset assegut al tro, rodejats per diferents sants. Aquesta obra d'art s'atribueix a l'artista Vicente Macip de l'escola de Juan de Juanes.

L'edifici de l'antiga presó

L'antiga presó de Benicarló estava situada al carrer Major, a la cantonada del carrer de la Presó, que donava al carrer de Sant Joan a través d'un passatge ubicat baix del saló gòtic de l'antic Ajuntament. El casalot comptava amb una planta baixa i dos pisos, el segon dels quals i la planta baixa es destinaven a presons, ja que en el primer estava la casa del carceller. En l'actualitat, només es conserven unes masmorres menudes en la planta baixa i els murs exteriors del edifici.

Avui en dia, l'ús del edifici està cedit al Centre d'Estudis del Maestrat, entitat encarregada de crear i gestionar el futur museu etnològic de la ciutat.

Capella del Crist de la Mar

L'església de Sant Pere, coneguda per tothom com capella del Crist de la Mar, es troba al costat del Port. Tradicionalment, el Crist de la Mar ha sigut objecte de profunda devoció a Benicarló. De fet, la llegenda conta que, el 1650, va arribar a les platges de Benicarló un falutx del qual va desembarcar César Cataldo portant una imatge del Crist a la Creu. La seua arribada va ser qualificada de prodigiosa i els miracles que va fer la santa imatge encara més.

Convent de les Mares Concepcionistes

Situat al carrer de Cabanes, aquest convent de clausura de Concepcionistes Franciscanes va ser fundat l'any 1883 pel beat sacerdot Manuel Domingo i Sol i va ser consagrat el 1886. L'església és d'una sola nau de planta rectangular i absis poligonal que vol semblar al gòtic. Hi destaquen el gran rosetó a la part alta i la imatge de la Mare de Déu.

Església de Santa Maria

De l'any 1883 i construït per l'arquitecte Manuel Arnau, és un edifici de planta triangular que es troba al carrer de Cabanes. El seu altar major està situat al vèrtex orientat cap a l'est i hi destaca el gran vitrall horitzontal que permet il·luminació natural, així com una singular creu de formigó.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Ferias y Fiestas

Festa de Sant Antoni Abat

El 16 de gener, vespra de Sant Antoni, la Confraria de Sant Antoni prepara per a aquest dia una foguera d'importants dimensions, on a la nit crema el dimoni. A continuació, les cavalleries demanen permís, de manera simbòlica, a l'alcalde per a voltar pels carrers de la ciutat, mentre llancen les coques i pronuncien les àcides lloes, a sovint basades en crítiques als polítics locals.

El dia 17 de gener, després de la missa major, té lloc la benedicció dels animals. I a la nit, se celebra la darrera cavalcada i es tiren les últimes coques.

Festa de la Carxofa

Fiesta de la Alcachofa
Fiesta declarada de Interès Turístic Autonòmic
La alcachofa, producto con Denominación de Origen, es la protagonista de esta fiesta, que se celebra de enero a marzo, donde se preparan degustaciones populares de todo tipo de platos elaborados con Alcachofa de Benicarló.
Fecha de celebración
Fue sobre los años 1990-1991, cuando desde el propio Ayuntamiento, a través de la concejalía de Agricultura, se puso en marcha el ambicioso proyecto de apostar por la alcachofa, como un producto importante de nuestra huerta
En sus orígenes fue un modesto concurso gastronómico a nivel local, ahora se ha transformado en un acontecimiento que aglutina a todo el sector de hostelería, productores primarios y empresas comercializadoras de Benicarló que supone uno de los motores turísticos de la ciudad por el gran número de visitantes que atrae cada año.
Esta Fiesta se celebraba en sus inicios el último fin de semana del mes de enero, pero a medida que ha ido creciendo se le han ido sumando actos y actividades que se desarrollan todos los años dentro de los meses de enero, febrero y marzo.

Falles

Del 15 al 19 de març, els carrers de Benicarló són envaïts pels ninots que componen els monuments fallers de les dotze comissions falleres de la ciutat. A Benicarló, hi trobareu al llarg d'aquests dies el millor ambient faller, amb les despertaes, les mascletaes, l'ofrena de flors, l'ambient nocturn dels casals i la Cremà.

Festes Patronals en honor a Sant Bartomeu, la Mare de Déu de la Mar i els Sants de la Pedra, Sant Abdó i Sant Senén

Al llarg de nou dies de finals d'agost, a Benicarló es concentren infinitat d'activitats i actes festius, entre els quals destaquen els ja tradicionals bous a la mar, la Serenata a Sant Bartomeu, el sopar de pa i porta, els concerts musicals i el Mercat Renaixentista.

Información Actividades

L'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola

naix l'abril de 2008, amb la voluntat de crear un producte turístic de qualitat, a través dels recursos de la zona, com són el mar, el modern Port Esportiu de Benicarló i els atractius de Peníscola com a destinació turística consolidada.

Per als amants del turisme actiu, l'Estació Nàutica Benicarló-Peníscola és la millor opció per gaudir durant tot l'any d'unes vacances al costat del mar, amb els millors serveis al vostre abast.

 

Centros Sanitarioscentro medico