Availability

We are sorry, there are no rooms available at this accommodation at the moment

General

Alimentació – Venta minorista de Carn, Carnisseria, Xarcuteria i Cansaladeria

DirecciónPlaça de la Quartera, 26
Teléfono977 830 137
Visitas: Subir

Falset

FalsetLa porta d’entrada al Priorat del vi Falset, tot i que és la capital de la comarca del Priorat, és un poble petit (2.838 habitants) que, com a tal, conserva una estructura urbana tradicional i un entorn natural i agrícola sense grans estridències, com la resta de comarca. L’agricultura i, especialment, el món del vi tenen un important pes en

Patrimonio Cultural

Sant Gregori

Arribant-hi en cotxe des de l'antiga carretera N-410 o a peu pel camí de les Ermites, Sant Gregori és un monumental conjunt de roques vermelles i coves que amaguen sota una bauma natural la petita ermita homònima, bastida a finals del segle XVII. El lloc és d’una d’una bellesa natural extraordinària, i és aquí on els arqueòlegs van descobrir les primeres restes de població, pertanyents al paleolític inferior, és a dir, de fa uns 40 mil anys. Sant Gregori disposa de zona de lleure, amb taules, bancs i jocs per als infants.

Patrimonio Natural

Xarxa de Camins

Falset, com la comarca del Priorat, compta amb una extensa xarxa de camins senyalitzada que és d’un enorme interès excursionista i turístic. Avui dia, els amants de caminar poden recórrer els antics camins rals entre pobles i, per exemple, anar de Falset a Gratallops entre vinyes o seguir les passes que feien els falsetans que anaven a treballar a peu a les mines de Bellmunt del Priorat.

P. Arquitectónico

Castell de Falset

Fou el primer element constitutiu de la vila, el segle XII, quan els comtes catalans conquistaren aquests indrets i començaren la seva colonització. Els segles XIV i XV, sobretot per l'impuls de l'Infant Pere, comte de Prades, el castell es va ampliar i va assumir poc a poc l'actual fisonomia. La tradició diu que el castell de Falset va veure néixer dues de les dones més importants de la història medieval de Catalunya: Elionor de Prades, rein a de Xipre i de Jerusalem (1333 - 1416), i Margarida de Prades, reina d'Aragó i darrera reina catalana (1387 - 1429).

Celler Cooperatiu de Falset

El celler cooperatiu de Falset és una de les anomenades “catedrals del vi” per la seva majestuositat arquitectònica. L’encarregat del seu disseny va ser l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, que va optar per un edifici a mig camí entre el modernisme i el noucentisme i que avui dia, més enllà de la seva bellesa, segueix en producció. El celler és visitable, i s’hi ofereixen visites teatralitzades aptes per a tots els públics, inclosos els familiars.

La Quartera

Cor i símbol d'identitat de la vila, té el seu origen a final del segle XIII com a mercat. Un mercat que encara avui dia se celebra tots els dimarts en aquest mateix indret. Era i és punt de trobada i espai de relacions socials. El seu nom prové d'una antiga unitat de mesura de gra: la quartera. Presidida per l’antic Palau dels Ducs de Medinaceli (segle XVII), que és l’actual Ajuntament, la plaça té un enorme interès urbà i arquitectònic.

Call Jueu

Tot i que és difícil de percebre a simple vista a dia d’avui, Falset comptava un call jueu d’una gran importància a l’Edat Mitja, fill del qual és bona part de l’actual entramat urbà de carrers i places. Al Falset del segle XIV es calcula que fins a un 40% de la població era jueva. El carrer conegut popularment com l’Escoleta (oficialment dit de Francesc Mestres) és, possiblement, la millor mostra d’aquest call, on hi ha cases que conserven interiorment restes de l’antiga aljama, és a dir, del lloc de reunió del govern que dirigia la comunitat hebrea local.

Església de Santa Maria

Aquesta monumental església d'estil barroc fou beneïda l'any 1780. Només pot veure’s l’interior en coincidir amb algun acte religiós. Per bastir el temple, després d'una llarga contesa amb el duc, els falsetans utilitzaren les pedres de l'antiga església del castell, que van desmuntar una per una. L'altar major de l'església custodia les relíquies de Santa Càndia, patrona de la vila, traslladades des de Roma en pereginació al segle XVIII.

Palau dels Comtes d'Azara

Tot i que no és visitable, en acollir la seu del Consell Comarcal del Priorat, aquest és un dels edificis de major interès del poble, amb un pati i una escala de volta gòtica. Val la pena guaitar-hi per contemplar la cúpula sobre petxines que cobreix el pati, construïda per mandat del comte “Alberto de Azara”. Als baixos, actualment també acull l’Oficina de Turisme Comarcal.

Portal del Bou

En uns segles marcats per la violència i les guerres, l'existència de muralles significava una certa garantia de seguretat per als habitants de pobles i ciutats. Prop del castell hi ha el Portal del Bou (segle XIV), que és l'única porta d'accés que queda en peu avui dia de les cinc que hi havia originàriament a la vila. Mirant amb atenció les seves pedres, encara es poden apreciar els sistemes de tancament i les marques que els picapedrers feien servir per identificar la seva obra i cobrar-la.

Leer más

Especialidades

-Gran assortiment d'embotits propis, secallones, sartes, sobrassades, botifarres, etc., cadascun pensat per als nostres clients.
A l'establiment tenim vedella de qualitat amb certificat d’origen, xai de criança pròpia, porc, porc ibèric fresc, carn de cérvol, carn de porc senglar, conill, pollastre, perdius, guatlles, picantons, gall d’indi, formatges de tot tipus, ampli assortiment de formatges artesans, hamburgueses de carn i vegetals, llonganisses de vuit classes diferents (amb rocafort, amb all i julivert, sense pebre, amb pebre, dobla amb pebre, vermella, amb bolets, amb pollastre) és la nostra principal especialitat, pernils dolç i salat sense os, disposem de quatre pernils de venta al tall, així com una selecció de pernils ja sigui ibèrics, serrans, reserva, etc...
També disposem de croquetes casolanes, llibrets per tots els gustos, cuixes farcides, tant de xai com de pollastre, llom farcit, preparem safates d’embotits per a ocasions especials, fem caldo casolà, canalons de carn i vegetals, coques de recapte, pizzes, crestes variades, callos amb salsa romesco, etc...

Ofertas

-Acceptem tot tipus de comandes, ja sigui cuinat com fresc, sempre pensant en els nostres clients i en les seves necessitats.
-Servei de Katering a domicili.
-Donem servei a la restauració de la nostra comarca, amb preus molt competitius i ens adaptem a les necessitats de cada client. Si sou restauradors demani’ns pressupost sense compromís.

Horarios

Establiment obert de dilluns a dissabte de 900-13:30h del matí i de 17:00-20:30h de la tarda. Dilluns al mati tancat per descans setmanal.